Favoritmascara

2012-12-30 @ 19:15:00
Jag brukar prova massa olika mascaror från olika märken och som ska ha olika funktion, men jag trillar alltid tillbaka till min favorit; Telescopic Clean Definition Mascara från L'Oréal Paris.
Jag har aldrig kunnat använda volymmascaror. Det ser bra ut i fem minuter, sedan ligger ögonfransarna rakt framåt och det ser inget bra ut alls. Jag köper numera alltid mascaror som ska ge längd och definition, vilket jag tycker fungerar bäst när man har längre ögonfransar. Volymmascara är bättre för kortare fransar.
Givetvis är jag öppen för förslag, så om någon vet en grym längdmascara, tipsa gärna!
 
 
Telescopic Clean Definition Mascara kostar 165 kr på eleven.se. Finns även på Kicks :)

Bytt hudvårdsrutin

2012-12-30 @ 00:34:00
Kom på att jag har en annan sak att berätta! Jag bytt hudvårdsrutin den senaste veckan, då jag blir så extremt torr på vintern. Har börjat tvätta  kroppen med olivolja och jag måste bara säga WOW! Jag har hela livet haft en vanlig hudsjukdom som heter Keratosis pilaris, vilket gör min hud knottrig och väldigt torr. Det blir tydligare under vintern då det är en väldigt torr årstid. Framförallt armarna blir prickiga och knottriga. Mina käkben blir också knottriga, men det syns inte lika tydligt där. Symptomen blir mycket bättre på sommaren pga solen och att klimatet inte är lika torrt. Har vant mig vid att det är så, men det är inte roligt när huden stramar. Tänkte därför prova något mer naturligt, så tog fram flaskan med olivolja och tvättade mig med den. Det var så extremt skönt att komma ut ur duschen och slippa ha en hud som kliar som bara den innan jag får på mig body lotion! Så det här kommer jag köra på hädanefter.
Det enda jag gör är att smörja in kroppen med olivolja, tvätta med vatten, badda med en handduk och sedan smörja in mig som vanligt med en body butter från The body shop som jag fick av min sambos syster i julklapp :) Den är grym! Chokomania heter den, så den kan jag passa på att rekommendera när jag ändå håller på! Vem vill inte lukta som en chokladpralin liksom? ;) Nu efter en vecka är armarna mjukare. Visst, knottrorna känns fortfarande, men inte alls lika mycket. Toppbetyg alltså! :)
 
Och för den som vill läsa mer om Keratosis pilaris kan klicka på länken i texten. Och om någon känner igen symptomen, testa olivolja innan du köper dyra cremer eller peelingar. Och för att få bort de döda hudcellerna för ännu bättre effekt, blanda ner lite socker i olivoljan och skrubba kroppen med det. Funkar hur bra som helst! Ju mer naturligt, desto bättre. Det tycker i alla fall jag!
 
God fortsättning! :)

Foundation

2012-12-29 @ 22:00:00
Var ett tag sedan jag uppdaterade nu, men det är för att jag varit sjuk och även haft en hel del att göra. Idag har jag vart iväg på mellandagsrean med Philip och min lillebror. Hade bara råd att köpa en ny foundation, eftersom den tog slut imorse. Var inte helt nöjd med den jag hade innan, Maxfactor Xperience medium sandstone. Köpte den eftersom jag har så torr hy och det har den varit bra mot. Men för min smak går den för mycket åt det gula hållet, så känns inte som att den smälter in i min hudton så bra. Köpte därför Maybelinne Dream Satin Liquid Foundation nude 021 för 149 kr på Kicks. Känns som att den passar min hudton bättre. Testade bara på käkbenet i butiken, så får se imorgon när jag provat den i resten av ansiktet. Återkommer med resultatet! :)

Julaftons kväll

2012-12-25 @ 21:32:11
Julafton var jättemysig, men den började med kaos! Vaknade och fick höra av Frida att Wille, våran ena katt, attackerat granen när vi låg och sov. Den översta tredjedelen gick av och kulor gick sönder, så fick lite panik! Han har inte brytt sig om granen under de senaste tre dagarna när den stått där, men han tröttnade väl på "monstret". Så innan vi kunde äta frukost fick jag och Frida laga granen medan Philip hjälpte grannarna att få igång bilen. En skruv, massa plastfolie, en skiftnyckel och lite sytråd senare satt i alla fall toppen fast om än lite snett (som man kan se på bilden längre ner) :D Men det viktigaste var ändå att vi hade en gran kände jag, så det fick gå! Efter frukosten åkte Frida hem och sen kom lillebror hem till oss. Liten släkt som vi har, så firade bara jag, Philip och Niclas tillsammans, men det var jättelyckat ändå! På annandagen ska vi fira hemma hos min storebror, eftersom han jobbat över jul.
Efter Kalle Anka åt vi och sedan såg vi på lite Sunes Jul. På kvällen blev det såklart Karl Bertil Jonson, sedan julklappar. Sedan hamnade vi i matkoma i soffan och bestämde oss för att göra något åt det. En sväng till pulkabacken fick det bli och ytterligare stjärtlappsåkning! :D Efter det fick vi värma oss med glögg och "A christmas story" och sedan begav sig brorsan och hans hund hemåt.
Personligen uppskattar jag julaftnar som inte är så stela tillsammans med massa folk man knappt känner. Jag vill ha det mer avslappnat och det var det verkligen :) Så jag är inte bitter!
Jag fick en jättefin guldig klocka av min älskling och en ögonskuggspalett med 80 ögonskuggor :)
 
Katterna ville också vara med såklart!
 
Maten :)
 
Lillebror blev lite trött efter maten :)
 
Klockan :)

Julafton!

2012-12-24 @ 01:38:49
Vi tänkte sova men...vi kom på bättre tankar! Varför inte börja "dagen" med att åka stjärtlapp i mörkret innan läggdags? Så det gjorde vi! Härligt trötta kom vi precis hem och nu är det dags att hoppa i säng! Vi lär vakna med träningsvärk :D

Uppesittarkväll

2012-12-23 @ 23:55:00
Ikväll har det spelats bingolotto tillsammans med Philip, lillebror och min bästa vän Frida :) Det blev visserligen ingen vinst, men det har varit sjukt mysigt. I pausen kom min brors fru över med nygjord kola och muffins till oss och tidigare idag bakade jag och Frida pepparkakscupcakes, så här har det mumsats för fullt!
 
Fina Frida!!
 
Pepparkakscupcakes med philadelphiafrosting
 
Snart ska det sovas så jag orkar upp och göra Jansson och fixa och dona :)
 
God Jul på er!
 
Kramis

Julgran

2012-12-21 @ 00:13:54
 
Som jag har sett fram emot att ta fram granen! Äntligen har vi packat upp tillräckligt för att den ska få plats i vardagsrummet :)
Och ikväll har jag testat Äppelglögg från "Blossa", men det smakade inte så mycket äpple som jag trodde. Tyckte att den smakade vanlig vit glögg. Men mysigt var det allt att knapra pepparkakor, smutta på varm glögg och titta på "Surviving Christmas". En av dom roligaste julfilmerna jag sett! Rekommenderas verkligen!
Snart är det läggdags och imorgon ska det bakas. Lillebror kommer på besök, så tänkte att jag måste bjuda på något. Tänkte göra pepparkakscupcakes med philadelphiafrosting, så hoppas på ett bra resultat :)
 
Och här kommer bild på granen, både med och utan blixt. (Ja, den är blå! Hur läckert som helst, tycker vi!) :)
 
 
Och så julkatt nummer 2!
 

Snart en månad med balsammetoden

2012-12-19 @ 22:30:00
Jag är så sjukt nöjd med resultatet! Mitt hår är så blankt och mjukt trots att jag inte ens borstar det. Kammar bara igenom håret i duschen när balsamet sitter i :)
Som tvättschampo använder jag Garant Såklart Balsam. Ett parfymfritt balsam som rengör hårbotten jättebra och som inte irriterar på något sätt. Som vårdande balsam använder jag PHC Colour Protection, som verkligen är grymt när man har färgat hår! Bytte till det för någon vecka sedan, då mitt hår tappade färgen av Respons som jag använde innan. Börjar bli dags att färga det på nytt, sedan använda Sista-schampo en gång för att få ur alla ämnen som inte är tillåtna när man kör på balsammetoden och sen fortsätta som vanligt igen :)
Tog en bild på håret idag när jag sovit i fläta och bara släppt ut den och delat på håret med fingrarna. Använder inga andra produkter i håret. Bara två olika balsam när jag tvättar det. Ekonomiskt och extremt smidigt om man jämför med mina rutiner som jag hade tidigare med värmeskydd hit och dit, fönapparater och plattänger. Nu ligger allt sådant nerpackat :) Vääldigt gött!
 

Äntligen är flytten klar!

2012-12-19 @ 22:20:00
Har varit hektiskt sedan början på förra veckan. Lådor har packats och i lördags flyttade vi in i vår nya lägenhet! :)
Jag har inte haft tillgång till internet på ett tag nu, så därför jag inte kunnat uppdatera förrän nu. Trivs redan hur bra som helst! Packade upp allt i köket igår och nu börjar vardagsrummet se ut som det ska :) Här går det undan!
Tänkte klä granen nu ikväll, så jag hinner komma i stämning innan julafton. Och snön ligger kvar på marken, så det kan ju inte bli bättre! :)
Tog lite bilder på pyntet jag hunnit med, så här kommer dom!
 
 
 
Och någon känner sig redan hemma i den nya soffan :)
 
 
 
 

Balsammetoden - 18 dagar

2012-12-12 @ 20:05:00
Lovade ju att lägga upp resultatet hittills, så här kommer det :) Hade tyvärr ingen bra jämförelsebild, men lägger upp en så att man ser lite i alla fall. Och ja, jag behöver klippa mig, men håret känns väldigt mjukt iaf :)
Och det är blixten som gör att håret ser orange ut, det är egentligen helbrunt :D
 
FÖRE:
Förra hösten när jag hade lite mörkare hår.
 
 
EFTER:

Gåta!

2012-12-11 @ 22:32:45
Vem gömmer sig där tro? ;)
 

Skisser

2012-12-10 @ 23:06:52
Satt och bläddrade igenom några album på datorn och hittade ett med några skisser jag gjort.
Tänkte att det kanske kunde vara något att dela med sig av :)
 

Mumma

2012-12-10 @ 22:10:25
Mysigt när man kommer hem efter en heldag i skolan och min sambo har packat flyttlådor, städat och bakat cheesecake med daimkulor i! Jättegod var den :) Min fina <3
 

Andra advent

2012-12-09 @ 23:20:13
 
Efter att ha skrivit hemtenta hela dagen kunde jag äntligen sätta mig och tända det andra adventsljuset, dricka lite glögg och se två avsnitt med Sunes Jul :) Är helt slut, så ska hoppa i säng nu. Ska upp 6.30 och iväg till skolan, så behöver alla timmar sömn jag kan få.
Avslutar helgen med att dela med mig av ett gulligt kort på mina katter som jag tog förut. Det gör inte det inte lättare att skriva tenta när dom ligger och latar sig hela dagen. Blir ju trött av att titta på dom :)
 

Somliga har det gött!

2012-12-08 @ 19:34:19
Det räcker att man bara flyttar sig ett par minuter från datorstolen, så hoppar lille Viggo upp och gottar till sig :) Känns så taskigt att flytta på honom, men är ju tvungen när jag måste skriva tenta. Men imorgon ska jag skicka in tentan, så då är både jag och katten glad! :)
 

Slarvig uppsättning

2012-12-07 @ 19:13:00
Idag gjorde jag en snabb inbakad fläta som jag avslutade vid örat och flätade ut. Sedan fäste jag upp resten av håret i en slarvig knut.
Det såg bättre ut imorse, men jag hann inte ta bild då, så efter en hel dag ute har den slarvat till sig lite extra :)
Kan ju passa på att tillägga att jag inte tvättat håret på två dagar och det ser inte fett ut än. Har inte haft i någon typ av produkt, så nu börjar hårbotten stabilisera sig :)
 
 

Balsammetoden

2012-12-04 @ 19:20:00
Tänkte att det kunde vara käckt att uppdatera lite om hur det går sedan jag började med balsammetoden.
Jag började för 10 dagar sedan och har tvättat håret 4 ggr under den tiden. Håret känns jättemjukt och är glansigt. Hårbotten kliar inte för tillfället, så det känns jättebra! Det tar ju upp till 6 veckor innan hårbotten stabiliserat sig, så då kan det räcka att tvätta håret 1-2 ggr/vecka.
Ska ta en bild någon dag och försöka hitta någon att jämföra med. Tänkte inte på att ta en bild precis innan jag började, men jag har säkert någon på lager :)
Som det känns nu, så vill jag inte börja använda schampo igen. För den som orkar lägga om sina vanliga duschrutiner, så rekommenderar jag det varmt!
 
Läs mer om Balsammetoden

Hemtenta

2012-12-04 @ 19:08:57
Då var det dags för tenta igen. Har läst på en hel del idag, men jag känner mig jäkligt krasslig så huvudet vill inte riktigt hänga med..
Ska börja skriva imorgon och hoppas på att bli klar till på lördag, så jag kan ta det lite lugnt under helgen.
 
Nu börjar flytten närma sig också, så det ser jag verkligen fram emot! Julstämning har jag också börjat få med tanke på all snö som har kommit! Har snöat i stort sett konstant i 4 dagar :) Sjukt mysigt!

Första advent

2012-12-02 @ 22:00:00
 
Ikväll har lillebror varit på besök.
Till glöggen hade jag bakat "Pepparkaksbollar". En god och julig variant på chokladbollar. Ett recept som kom med Hemköpt tidning "Salt & peppar" i förra veckan. Riktigt goda och enkla!
 
Recept:
4 dl havregryn
100 gr rumstempererat smör
3/4 dl strösocker
1 tsk pepparkakskrydda
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
70 gram pepparkakor (ca. 10 st)
275 gr mjölkchoklad
 
Blanda havregryn, smör, socker, pepparkakskrydda, kakao och kaffe. Krossa pepparkakorna och blanda ner krosset i smeten. Rulla till bollar.
Smält 75 gr choklad över vattenbad och hacka resten fint.
Se till att chokladen inte är alldeles för varm, eftersom du i nästa moment ska ta lite choklad i handen och rulla bollarna i den smälta chokladen och sen den hackade.
Förvara i en lufttät burk i kylen.
 

1 december

2012-12-01 @ 15:32:50
Sitter här klädd i min mysiga onepiece och teddypläd med en kopp citronte och massa värmeljus runt omkring i rummet. Gillar inte alls kyla, så jag sover fullt påklädd och går alltid med raggsockar på mig den här tiden på året. Skulle behöva en värmefilt, men ekonomin tillåter inte det nu när man ska handla julklappar till alla och flytta mitt uppe i allt. Så detta får duga just nu :)
Har läst lite "Moderna samhällsteorier". Ska försöka förstå mig på Anthony Giddens och Michel Foucault tills på måndag. Är inte så intresserad av just det här, så det är svårare att läsa, men något ska jag förhoppningsvis kunna tillföra :)
 
Jag håller också på att planera en kombinerad nyårs/inflyttningsfest. Så vi får komma iordning snabbt i den nya lägenheten, så det finns plats till att partaja :)
Älsklingen är ute och kollar på bilen. Såklart så ska den pajja när man verkligen behöver den och när man inte har råd med en stor utgift till. Motgångar finns det gott om just nu, så får hoppas att det vänder snart.
 
Ser enormt mycket fram emot imorgon kväll när lillebror kommer och hälsar på. Ska tända första adventsljuset, kika på julfilm, dricka glögg och äta något smarrigt som jag ska slänga ihop imorgon :)
 
Missa inte första avsnittet av julkalendern ikväll (om ni inte redan sett det imorse då)! Får hoppas att den är hyfsad i alla fall, så man lättare kommer i julstämning!
 
Kraam!


RSS 2.0