Bytt hudvårdsrutin

2012-12-30 @ 00:34:00
Kom på att jag har en annan sak att berätta! Jag bytt hudvårdsrutin den senaste veckan, då jag blir så extremt torr på vintern. Har börjat tvätta  kroppen med olivolja och jag måste bara säga WOW! Jag har hela livet haft en vanlig hudsjukdom som heter Keratosis pilaris, vilket gör min hud knottrig och väldigt torr. Det blir tydligare under vintern då det är en väldigt torr årstid. Framförallt armarna blir prickiga och knottriga. Mina käkben blir också knottriga, men det syns inte lika tydligt där. Symptomen blir mycket bättre på sommaren pga solen och att klimatet inte är lika torrt. Har vant mig vid att det är så, men det är inte roligt när huden stramar. Tänkte därför prova något mer naturligt, så tog fram flaskan med olivolja och tvättade mig med den. Det var så extremt skönt att komma ut ur duschen och slippa ha en hud som kliar som bara den innan jag får på mig body lotion! Så det här kommer jag köra på hädanefter.
Det enda jag gör är att smörja in kroppen med olivolja, tvätta med vatten, badda med en handduk och sedan smörja in mig som vanligt med en body butter från The body shop som jag fick av min sambos syster i julklapp :) Den är grym! Chokomania heter den, så den kan jag passa på att rekommendera när jag ändå håller på! Vem vill inte lukta som en chokladpralin liksom? ;) Nu efter en vecka är armarna mjukare. Visst, knottrorna känns fortfarande, men inte alls lika mycket. Toppbetyg alltså! :)
 
Och för den som vill läsa mer om Keratosis pilaris kan klicka på länken i texten. Och om någon känner igen symptomen, testa olivolja innan du köper dyra cremer eller peelingar. Och för att få bort de döda hudcellerna för ännu bättre effekt, blanda ner lite socker i olivoljan och skrubba kroppen med det. Funkar hur bra som helst! Ju mer naturligt, desto bättre. Det tycker i alla fall jag!
 
God fortsättning! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo