Onsdag

2013-02-27 @ 16:55:34
Idag har jag varit på föreläsning i skolan. Denna kursen verkar sådär. Den handlar om vetenskapliga metoder och idag fick vi lära oss lite om forskningsprocesser. Kursen är på 7,5 HP och håller endast på i en månad, så det kommer bli lika intensivt som med förra och det är inte riktigt min grej. Men det går säkert bra hoppas jag :)
 
Efter föreläsningen stannade jag kvar en stund och pratade med Fia och sen åkte jag hem till Vänersborg för att motionssimma på Vattenpalatset. Som tur var ville min lillebror följa med, så jag slapp simma ensam. 1000 meter simmade vi, alltså 40 längder. Ganska långtråkigt, men det känns att det är bra träning. Jag vågar ju inte träna på gymmet nu när jag har ont i lederna, så får försöka komma igång med något alternativt och simning ska ju vara skonsamt :) 2-3 dagar i veckan ska jag försöka simma, men provade en gång idag för att se hur kroppen reagerar. Efter det simmade vi ut till utebassängen, men det var sjukt kallt så det fick bli ångbastu och bubbelpool istället en stund innan vi gick hem.
Jag kom i stort sett precis innanför dörren och nu tänkte jag koppla av en stund i soffan med lite välförtjänt kaffe! Kan behövas så jag orkar storhandla sen när Philip kommer hem från jobbet :)

2 veckor

2013-02-27 @ 16:42:41
Antingen beror det på att en nagelbitares naglar växer fortare, att nagellacket från OPI är grymt eller både och för mina naglar växer så det knakar!
Jag vill faktiskt påstå att nagellacket har gjort mina naglar starkare redan, så jag är verkligen glad att jag köpte det :) Jag har tidigare provat ACO:s variant på nagelförstärkare, Sally Hansen, avokadoolja osv osv. Men den här är absolut den som gett bäst resultat! Priset är såklart ett minus, men för min del är det värt 280 kr om naglarna slipper gå av vilket dom inte gjort än i alla fall.
 
Idag filade jag till naglarna lite så dom blev jämnare i formen, så någon liten halv millimeter försvann väl :D

Våååår!

2013-02-25 @ 15:00:00
Vädret är helt underbart. Tyvärr hann kamerabatteriet laddat ur så hann inte ta en bild på det fina vårvädret. Hoppas på att snön smälter bort snart, men förmodligen dröjer det eftersom det är nollgradigt eller minusgrader hela dagarna. Men vädret är påväg åt rätt håll i alla fall, så idag åkte skinnjackan fram! Som jag har längtat. Är inte kul att gå omkring med en stor dunjacka, så när solen ändå tittar fram kan jag ha den annars är det nog fortfarande lite för kallt.
Var iväg och fick köpt en ny mobilladdare idag äntligen! Av någon konstig anledning laddade telefonen ur på en halv dag om jag laddade den full via datorn. Men nu slipper jag det problemet.
Fick också köpt en ny mascara som jag ska prova och se om den är något att ha. Vilken får ni se i ett senare inlägg ;)
Sen kunde jag inte motstå att köpa ett gulligt hårsmycke. Livar upp vilken frisyr som helst!
Det var två stycken i ett paket. Finns på H&M för 49,50 kr
                                                                                           
 
Och idag körde jag på lite snedlugg till min sjukt slarviga knut. Får bli så när luggen växer snabbt! :)
 
 
 
 
 

Nu är helgen över..

2013-02-24 @ 20:33:18
Jag skickade in senaste tentan i fredags och efter det fick jag migrän när jag äntligen kunde koppla av. Igår kväll kändes det i alla fall bättre, så då åkte jag, Philip och en kompis till oss till Uddevalla för att umgås med Fia. Kvällen var lyckad, förutom att jag halkade på golvet, vrickade foten och vred till mitt knä som jag redan har ont i sedan tidigare. Som tur var hände det mot slutet av kvällen och alkoholen dämpade antagligen smärtan rätt bra för jag har mer ont idag än när det hände :)
Imorgon har jag ingen skola, så då ska jag passa på att åka iväg och köpa en ny mobilladdare eftersom någon av mina katter bitit den jag hade mitt itu..lagom roligt. Tar så lång tid att ladda mobilen i datorn, så får köpa en ny helt enkelt. Ska försöka hitta en ny bikini också när jag ändå är på Överby. Ska börja simma så då kan det ju vara bra att ha en bikini som passar :)
 
Hoppas att ni haft en bra helg och får en bra vecka!

Nageltrång...

2013-02-21 @ 18:01:15
Vad jag vet så har jag bara fått nageltrång när jag bitit på naglarna om jag bitit snett så det blivit inflammation.
Men igår så märkte jag att jag fått nageltrång i min vänstra ringfingernagel, trots att jag inte bitit på 8 dagar. Fy fan vad ont det gör! :(
Försökte pilla in en nagel under kanten för att lätta på trycket vid inflammationen och det resulterade i att det gick en flisa i nageln som jag var tvungen att fila till. Så då blev nageln alldeles sned. Det hela slutade med att jag fick fila ner den helt och tvätta rent med klorhexidinsprit. Hoppas att det läker snart för nu bultar det i hela fingret..
Om någon har ett bra tips på vad jag ska göra för att det ska läka snabbare så får du gärna dela med dig!

1 vecka

2013-02-20 @ 14:05:00
 
Då har jag inte bitit på naglarna på en vecka!
Och OPI:s nagellack har jag använt nu i en vecka också då. Man ska använda det som en kur. Först målar man på 2 lager och sedan 1 lager varannan dag. Efter en vecka tar man bort alla lager med remover och börjar om på nytt. Det ska man göra i 3-6 veckor och efter det ska man använda lacket efter behov. Så än är det för tidigt att lämna omdöme.

Ämnen att undvika när man kör på Balsammetoden

2013-02-20 @ 13:19:00
Efter önskemål kommer här ett inlägg där jag skrivit ämnen man ska unvika när man använder balsamtvätt :)
 
Innan man startar med Balsammetoden (BM), ska man använda ett sista schampo. Detta måste innehålla sulfater för att man ska få ur de otillåtna ämnena i håret innan man börjar med endast balsamtvätt.
lockig.se finns det en lista där man kan se vilka ämnen man inte får ha i håret när man använder BM.
Sulfater är ett uttorkande ämne som inte är bra för håret, då det torkar ut håret inifrån.
 
Beteckningar:
Sodium Lauryl Sulfate
Sodium Laureth Sulfate
Ammonium Lauryl Sulfate
Ammonium Laureth Sulfate
 
Silikoner ska produkterna inte heller innehålla vid BM, då det endast lägger sig som en hinna utanpå hårstråna för att få det att se glansigt och friskt ut fastän det är lika torrt som innan under silikonlagret.
 
Beteckningar:
Slutar oftast på -cone eller -xane.
Cyclopentasiloxane
Cyclohexasiloxane
Dimethicone
Dimethiconol
Phenyl Trimethicone
Amodimethicone
Cyclomethicone
Dimethicone copolyol
Polysilicone-9
 
Några silikoner är vattenlösliga, men för att inte riskera att det inte blir urtvättat tycker jag att man ska undvika det helt.
 
Mineraloljor lägger sig som en hinna kring hårstråna vilket gör att varken syre eller fukt kan komma åt. Hinnan täcker även hårbotten vilket ger blockerade porer och hårsäckar. Detta förhindrar hårtillväxten och stör balansen. Håret torkar ut innanför mineraloljehinnan. Dom är inte vattenlösliga.
 
Beteckningar:
Mineral Oil
Mineralolja
Petrolatum
Petroleum
Paraffinum Liquidum
Paraffin
Paraffinum
Vaselin
Ozokerit
Polyisobutene
E 905
Isododecane
Isoparaffin
 
Alkoholer finns både uttorkande och feta och det är endast de uttorkande vi vill undvika.
 
Beteckningar:
Alcohol denat.
Denaturated alcohol
Isopropyl alcohol
SD alcohol
Etanol
 
Det finns ämnen som kan vara svåra för vissa att tvätta ur med endast balsam, så där får man prova sig fram.
 
Beteckningar:
Castor oil OBS! Hydrogenated Castor Oil går bra att använda!
Beeswax (bivax) Går ofta bra i små mängder!
Candelilla wax
Microcrystalline wax
Kaolin
Witch hazel (trollhassel)
Sodium polystyrene sulfonate
Lanolin
Quaternium-80 Quaternium eller polyquaternium är silikonliknande ammoniumföreningar som ingår i många produkter. Det är olika hur hår reagerar på dem, så prova dig fram.
 

Jag förstår att man kan bli trött av att se denna listan, men på lockig.se finns det ett forum där man kan ställa frågor och där finns även listor med godkända produkter. På svenska heter det Balsammetoden och på engelska No poo, så det finns mycket att läsa.
Jag tycker absolut att det är värt besväret att ha koll vilka ämnen som produkterna man använder innehåller. I början kan håret bli fett, eftersom det tar ett tag för talgproduktionen att stabilisera sig. För mig tog det tre veckor, sedan behövde jag bara tvätta håret två gånger i veckan.
Var noga med att tvätta ur tvättbalsamet ur hårbotten, så kommer du snart uppleva att håret känns rent längre och ser friskare ut!
 
Lycka till!

Ny design - igen!

2013-02-19 @ 17:15:44
Jaa, nu hade jag tröttnat på min design så nu fixade jag till den lite :)
Så nu är jag nöjd igen! Får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar denna gången.
 
Nu är det dags att återgå till min goda macka, en kopp kaffe och min "underbara" tenta!
 
 
 
 
 
 
 
 

Besök hos reumatologen

2013-02-18 @ 17:21:45
Blev inte så mycket klokare av besöket hos reumatologen idag. Såklart hade min kropp en bra dag idag också, så det gjorde inte ont på så många ställen när hon klämde och kände efter.
Hon verkade inte kunna hitta något som tyder på något reumatiskt i alla fall, så det är skönt! Eventuellt kan jag har fått psoriasis som satt sig i lederna och mjukdelarna. Det innebär ingen jobbig behandling i alla fall, så nu ska jag hålla mig till antiinflammatorisk medicin och alvedon. Fick lämnat fler prover också, så vi får se vad dom visar.
Hoppas på att det känns bättre snart. Vill kunna ha fullt fokus nu när jag ska skriva tenta hela veckan.
 
Sedan måste jag flika in att jag faktiskt inte bitit på naglarna på 5 dagar! Rev lite på en nagel häromdagen, men inte mer än så. Bild kommer på onsdag!

Fler bilder på mitt hår!

2013-02-17 @ 14:53:01
Nu har Philip hjälpt mig att ta bilder på mitt hår, så passade på att ta bilder både när det var blött och när det hade självtorkat och bara borstats igenom :)
 
 
 
 
 
Plattat och sprayat luggen. Inte använt luggsprayen tillräckligt för att kunna ge ett omdöme än :)

Överambitiös alla hjärtans dag!

2013-02-14 @ 22:04:42
Ja, eftersom jag inte behövde åka iväg till skolan idag så tänkte jag överraska Philip med 3-rätters när han kom hem.Jag dukade bordet i vardagsrummet med levande ljus och rosor och hade köpt två presenter till honom: en ny handsfree till hans Iphone eftersom vi letat som galningar här hemma men inte hittat det han hade och en Aladdin Mörk (originellt, jag vet..hihi).
Tidsoptimist som jag är så hann jag inte riktigt klart tills han kom hem, men det gick allt bra ändå.
Förrätt: Skagentoast
Varmrätt: Fetaostfylld kycklingfilé inlindad i bacon med hasselbackspotatis
Efterrätt: Chokladfondant med vispgrädde
 
Han blev jätteöverraskad, så det var kul :) Själv hade han med sig en stor ros hem och en ask Merci, så nu har vi choklad så det räcker imorgon i alla fall ;) haha Och så fick jag ett stort, tungt paket - En presentförpackning från The Body Shop med duschkräm, peeling, bodybutter, tvål och en duschboll. Doften var kokos. Min fina älskling <3
 
Men nu är det slut på myset. Måste läsa lite inför morgondagens seminarium och redovisning. Sen blir det sängen.
 
Godnatt! :)

Snart 3 månader

2013-02-14 @ 14:36:45
Den 24 november förra året började jag med balsammetoden, så nu tycker jag att det är dags för uppdatering igen!
Jag har gått tillbaka till att använda Garant Såklart Balsam som tvättbalsam. Det är toppen! Och jag använder fortfarande PHC Colour Protection som vårdande.
Med min nya frisyr krävs det lite styling, så igår fick jag hem produkterna jag beställt. En hårspray från Lee Stafford och en luggspray från Björn Axén. Stylingprodukterna innehåller däremot en del alkoholer, vilket gör att jag inte tänker använda dom varje dag och så kompenserar jag det med att ta vårdande balsam i hela håret en gång i veckan. Såg även att jag hade några godkända stylingprodukter hemma sedan innan, bl.a C4 Protection Straight Spray som är ett värmeskydd som håller håret platt längre. Så den använder jag i luggen nu också :)
 
 
Och nu kommer bilder på mitt hår från lite olika vinklar. Får be Philip ta bild bakifrån när han är hemma. Är svårt att ta det på sig själv :)
 
 
Se, håret kan visst bli rent av att bara tvättas med balsam!
 
Och så lite mer ljus :)

Upp till bevis, Julia!

2013-02-13 @ 14:22:00
Okej, nu tänker jag utmana mig själv! Jag ska sluta bita på naglarna, men för att det ska gå behöver jag en morot.
Så jag tänker lägga upp en bild en gång i veckan på mina naglar för att ni ska kunna se förändringen. Då måste jag ju sluta för jag vill ju ha ett resultat att visa upp :)
Eftersom stopp&väx inte funkar, då jag helt enkelt biter i sömnen när jag är som mest stressad så hoppas jag på att detta alternativet är bättre. Är inte lika stressad nu heller, så ja, jag ska försöka igen!
 
13/2-12 - Start! Jaa, dom är hemska..
 
För att stärka mina naglar, eftersom dom är så sköra har jag nu börjat använda OPI:s Nail Strenghtener. Hoppas att den funkar bra med tanke på sitt, enligt mig, hutlösa pris på 280 kr!!

Yaaaay!

2013-02-11 @ 18:24:28
Än så länge ångrar jag inte att jag klippte lugg! Trivs jättebra med det.
Och nu är lite nya produkter påväg hem från lyko.se. Har beställt en luggspray från Björn Axén som ska göra så att luggen håller sig på plats och inte delar sig och en hårspray från Lee Stafford.
Lite besvärligt kan det vara att behöva välja produkter med omsorg hela tiden när man kör på Balsammetoden, men i slutändan är det värt det. Behöver lägga ner lite mer tid nu för att få till frisyren. Innan gjorde jag ingenting, men jag är nöjd med förändringen.
Beställde även ett stärkande nagellack från OPI, för nu ska jag bannemej sluta bita på naglarna en gång för alla!!
Skärpning Julia!
 
Kommer självklart recensera produkterna sen när jag testat dom ett tag :)
 
Sen är jag jäkligt stolt över mig själv, för jag skulle lämna blodprov idag och det behövdes bara ett stick. Förra gången fick jag ju bli stucken i båda armvecken i handen och i två fingrar innan det kom något. Ångest kan sätta stopp på det mesta! Så i nästa får jag mina provsvar när jag ska till reumatologen. Nervöst.
 

Helg!

2013-02-08 @ 20:33:41
Gud vad helgen blir helig nu när Philip börjat jobba måndag-fredag! Inte van vid att bara ses ett par timmar på kvällen och sedan sova för att inte ses förrän nästa kväll igen. Så nu har vi haft lite tacomys och resten av kvällen kommer bli lugn :)
Imorgon blir det en sväng till Överby. Philip behöver nya skor och jag ska försöka hitta en luggspray från Björn Axén. Dom hade inte den på Åhléns när jag kollade idag tyvärr. Och sen blir det självklart Melodifestivalen imorgon också!
Ska försöka anstränga mig så lite som möjligt i helgen i alla fall. Har fått jätteont i händerna. Några fingrar börjar bli sneda, så det känns lite deppigt just nu. Den 18e får jag förhoppningsvis svar när jag ska till reumatologen. Ser fram emot det, men ändå inte.
Nu ska jag umgås med min underbara sambo. Får passa på för snart är det måndag igen! ;)
Lite nykär känner man sig allt! :)

Ny frisyr!

2013-02-05 @ 20:26:17
Kände mig sugen på förändring, så jag gick till frisören och fixade ny frisyr :D
 

Paket från E.L.F

2013-02-03 @ 19:10:00
Fick hem paketet från E.L.F i torsdags, så nu tänkte jag skriva en liten recension på sakerna jag köpt.
 
 
Jag satsade på basprodukter denna gången, då jag behövt köpa nytt ett tag nu. E.L.F:s ansiktsprimer (vita flaskan) var helt klart över förväntan! Räcker med ett pump för att täcka hela ansiktet och man blir hur mjuk som helst. Min foundation lägger sig mycket jämnare nu, så den kommer jag definitivt köpa igen! Efter att jag lagt min foundation använder jag E.L.F:s mineralpuder i färgen Sheer (burken ovanför rouget). Detta gör att min flytande foundation håller sig på plats hela dagen. Toppenbra produkt det med! Efter det lägger jag lite rouge på kindens "äpple". Färgen heter Glow och den ger hyn jättefin lyster. Efter att jag lagt på min make up sprayar jag till sist på E.L.F:s make up Mist & Set (Svarta sprayflaskan uppe till höger). Även den var över förväntan. Sminket håller sig på plats och ser snyggare ut längre :)
När det gäller borstarna så var den stora bambuborsten jättebra och hur mjuk som helst. Dom andra borstarna var bra också utom en. E.L.F:s Blending Eye brush tappade små strån överallt, så antingen har den blivit fel i tillverkningen eller så beror det på det billiga priset :)
Läppstiftet heter Natural Nymph och det var seriöst hemskt! Färgen ser ut att vara samma som läppfärgen, men icke..det ser ut som att man kladdat ett lager concealer på läpparna och det är inte riktigt min grej. Men vem vet, jag kan ju prova det som concealer någon gång. Kanske fungar megabra? :D
 
Är jättenöjd med produkterna i alla fall, även om jag inte kan använda läppstiftet eller ena borsten.
 
Om ni vill veta priser kommer dom här:
Mineralpuder Sheer - 5 pund
Ansiktsprimer - 6 pund (favorit)
Make up Mist & Set - 3,75 pund
Läppstift Natural Nymph - 5 pund
Rouge Glow - 2,5 pund
Blending Eye Brush - 1,50 pund (kass)
Small Angeled brush - 3,75 pund
Eye Shadow brush - 1,50 pund
Concealer brush - 1,50 pund
Stor borste, bambu - 3,00 pund (underbart mjuk!)
 

Har skrivit mer om E.L.F i tidigare inlägg.

Dagen som gått

2013-02-01 @ 22:54:00
Idag har det varit en ganska lugn dag och det har jag behövt. Har känt mig sjukt trött det senaste, vilket kan bero på att min kropp inte mår riktigt bra. Så ibland får man stanna upp och återhämta sig.
Efter en sväng hos min underbara kurator åkte jag och Philip och handlade och eftersom jag skulle hjälpa Anneli att baka inför Ammis kalas imorgon, så bestämde vi oss för att köpa Thaimat. Skönt att slippa tänka på middag när man ska baka muffins och kakor :)
För en stund sedan gick jag över och lämnade bakverken, eftersom våra två katter är riktiga kakmonster! Vill inte riskera att vakna och behöva stressbaka pga att katterna smaskat i sig hela natten :)
Nu ska jag varva ner en stund. Förhoppningsvis får jag skrivit ett reflektionsprotokoll och skickat in det och sedan ska jag få mig min skönhetssömn.
Och imorgon blir det kalas!
Just det, då måste jag ju slå in paket också!


RSS 2.0