Ny frisyr!

2013-12-30 @ 19:59:00
Idag var jag hos frisören. Förändringen blev stooor!
 
FÖRE:
 
EFTER:
 
 
Jag gillar det verkligen! Det hann bli mörkt innan jag kom hem så ljuset på dom nedre bilderna är inte de bästa. Får ta fler bilder en annan dag : )
Äntligen är allt det slitna borta och jag kan börja jobba med att sköta om mitt hår och inte färga det mer. Nästa gång jag färgar det blir det hos frisören när min utväxt är såpass tydlig att dom lätt kan efterlikna min naturliga hårfärg.
Det känns jätteovant just nu, men jag gillar det verkligen! Mer frisyr nu än det jag hade innan : )
 
 
Vill passa på att önska er Gott nytt år mina fina läsare! Hoppas att ni får en mysig nyårsafton. Här ska det ätas trerätters. Bl.a hummer som vi fick av min sambos pappa. Jättespännande, för har aldrig ätit hummer förut : ) Sköt om er så hörs vi igen nästa år!
 
KRAAAM!
 
 
 

Nude and glitter

2013-12-21 @ 18:42:12
Man måste inte ha röda naglar på julen. Naturliga naglar med en liten twist är minst lika snyggt. Här har jag målat naglarna i en nude-färg och sedan målat på glitter närmast nagelbanden och låtit det tona ut till mitten av nageln.
Tyvärr gör sig glitter nästan aldrig bra på bild, men ni förstår principen! : )
 
 

Snart dags för frisören igen

2013-12-19 @ 15:46:00
Mitt hår växer som ogräs (ca. 2 cm i månaden)! Och när jag dessutom gjort slingor för någon månad sen så har mina toppar blivit väldigt slitna. Min hårfärg är inte så långt ifrån min naturliga nu, så tänker vänta ett bra tag med att färga det igen, kanske upp till ett år om det inte ser förjäkligt ut eller växer ut gråa strån : D
Det var tre månader sedan jag var hos frisören nu och funderar därför på att klippa bort rätt mycket av håret för att låta friskt hår växa ut. Tänka i så fall klippa bort ungefär 1,5 decimeter och då ha hår till axlarna ungefär. Inte haft så kort hår i vuxen ålder, men det känns som att det kommer kännas jättefräscht! Dessutom skulle jag förmodligen få mer volym i det och det är ju inte helt fel ; )
 
Tänkte mig något sånt här:
 
 
Har inte så ljust hår nu, men vad tror ni om frisyren? Skulle det passa mig? : )

Santa Claus

2013-12-17 @ 19:48:29
 
Jultema på naglarna är så roligt!
Här har jag målet tomten som kontrastnagel och dom andra naglarna som röda paket med guldsnören : )
Inspiration: Cutepolish på YouTube
 
 

Naglar: Snowman

2013-12-10 @ 23:36:05
Mitt första försök till julnaglar. Gjorde två olika typer av snögubbar som kontrastnaglar och prickar i silver och vitt på de övriga naglarna. Alla naglar har en bas av lila med glitter : )
Någon annan typ av julnaglar ni vill se?
 
 

Naglar: Neon animal print

2013-12-04 @ 23:15:48
Det var längesen jag la upp några naglar (postar mer på min instagram: juliaaberglunds), så tänkte att det var dags nu : )
Har haft en stressig period som gjort att jag rivit mycket på naglarna, därför är dom så korta. Men jag tycker att det är snyggt att måla dom även om dom är korta. Det är ju roligt att måla! : )
 
 

Hjälp mot vintertorr hy

2013-12-02 @ 17:22:00
Jag fortsätter på temat vinter, eftersom jag får så sjukt torr hy på vintern. Kände att min rengöring torkade ut för mycket (använder en från ACO), så jag blandade till en egen.
Jag hade i en matsked äkta honung och en matsked kokosolja i ett plastglas och blandade ihop det. Blandningen räcker till rengöring av ansiktet morgon och kväll i cirka en vecka, så ska göra ny ikväll : )
Undvik processad industrihonung, då många nyttiga enzymer försvinner och dom vill vi ju tillföra på huden ; ) Det bästa är honung från en lokal odlare, vilket ofta finns i vanliga affärer också.
 
Ser kanske inte så trevligt ut när man blandat ihop det, men det luktar jättegott av honung och kokos och hur trevligt är det inte med en naturlig rengöring som man t.o.m kan äta om man känner för det? ; )
 
Ta lite av blandningen och gnugga mellan händerna, detta för att kokosolja ska smälta. Smörj in ansiktet, det går även bra att ha runt ögonen. Om man är pollenallergiker kan det dock vara bra att skippa att smörja runt ögonen då man kan reagera av honungen. Låt det sitta en stund och skölj bort med ljummet vatten. Badda med en ren handduk och smörj sedan in med din vanliga nattcreme och ögonkräm. Ibland använder jag även lite kokosolja som nattkräm och den funkar även som en återfuktande ögonkräm.
 
Efter lite drygt en veckas användning måste jag säga WOW! Huden känns inte alls lika stram och när jag sminkar mig lägger sig basen mycket snyggare än innan, även om jag inte använder primer under min foundation.
Om man som jag har väldigt torr hy, så rekommenderar jag det verkligen.
Honungen verkar bakteriedödande och motverkar orenheter, är fuktighetsbevarande och anses värka läkande.
Kokosoljan hjälper huden att hålla sig mjuk och minska uppkomsten av rynkor. Oljans små molekyler gör att de lätt tas upp av huden och verkar mjukgörande.
 
Samma blandning använder jag just nu som när jag duschar över hela kroppen. Så förhoppningsvis kan det på sikt hjälpa min torra hud så den inte kliar lika mycket.
 
Långt inlägg, men jag är salig på den där jäkla kokosoljan, så iväg och köp med er! ; )
_____________________________________________________________________________
 
Slutligen anledningen till att jag vart så kass på att uppdatera. Vår ena katt var med om en olycka som gjorde att han var tvungen att amputera svansen. Vi visste inte om han skulle överleva eller inte, så det har varit mest fokus på det och att hinna med mina studier samtidigt.
 


RSS 2.0