Valborg

2013-04-30 @ 19:34:55
Har aldrig firat Valborg så speciellt. Inte ens partajat när jag tyckte att det var roligt. Men ikväll tänkte vi att vi kunde fira med lite godare middag. Gjorde ryggbiff med dom goda potatishalvorna som jag hade till fläskytterfilén senast. Sallad, kall sås och en klick vitlökssmör som tillbehör.
Summa summarum: Nudlar, falukorv och pasta resten av månaden ; )
 
 
Snart ska jag och Philip gå och kolla majbrasan. Blir mysigt med en liten kvällspromenix efter middagen.
 
Ha en fin kväll mina kära läsare! : )
 
 

Dagens naglar: Animal Print

2013-04-28 @ 17:40:59
Åh, vad jag gillar naglarna jag gjorde idag! Ombre i neonfärger och stora leopardfläckar.
Inspirerades av MissJenFABULOUS, som är en vloggare. Har tidigare länkat till hennes blogg. Hon är jätteduktig på Nail art, så för den som vill ha inspiration är hennes kanal något att spana in.

Dagens naglar + läglig rabatt!

2013-04-26 @ 12:58:46
Såg på members.com att dom har 40 % rabatt på OPI nu i 4 dagar! Visserligen inte på nya Bond girls-kollektionen, men på massa andra snygga lack.
För den som inte vet vad members.com är, så är det en shoppingclub som erbjuder reducerade priser för medlemmar med upp till 80% rabatt!
Om ni vill bli medlemmar, så skriv er mailadress i en kommentar, så skickar jag en invite. Medlemsskapet är helt gratis och man får 50 kr att handla för när man registrerar sig : )
 
Naglar jag gjorde igår i guld och rosa:

Jag är kär!! ♥♥♥

2013-04-25 @ 18:19:00
Seriöst! Nya OPI-kollektionen som är inspirerad av Bond-brudar är så snygg att jag dör lite. Är verkligen inget Bond-fan, men Liquid sand-lacken är förjäkla snygga!
Mina favoriter är Tiffany Case och Honey Ryder.
Vad tycker ni om dom nya lacken?
 
 

Helstekt fläskytterfilé med ugnstekt potatis och vitlökssmör

2013-04-24 @ 19:19:06
Philip och jag ville fira att jag hittat sommarjobb, så vi hoppades på billigt kött i affären. Fanns svensk fläskytterfilé för 59.90 kr/kg, så det var ju som hittat! Till det köpte vi en liten påse med färskpotatis som jag delade på hälften och penslade några gånger under tillagningen ungefär som hasselbackspotatis, smält smör med kryddor och vitlök i. Till det hade vi en klick vitlökssmör. Det slank ner! : ) Blev över förväntan, för jag tycker att fläskkött är svårt att få till om man inte har stektermometer. Kommer definitivt göra det igen! : )
 
Fläskytterfilén delade jag på hälften och marinerade i olivolja, soja, vitlök, peppar och grillkrydda en stund innan jag brynte det runtom. Sedan åkte det in i ugnen på en ugnsfast form. Potatisen ställde jag in en stund innan köttet. Och ja, vi gillar vitlök! haha
 
Priset per portion blev ca 20-25 kr och det är ju helt okej om man jämför med restaurangpriser : )
 

Sommarjobb!

2013-04-24 @ 14:18:33
Har inte velat skriva något innan med risk för att jinxa, men nu är det klart! Jag har fått sommarjobb, så nu är det större chans att vi klarar oss över sommaren. Philip blev ju tyvärr av med jobbet för 1,5 vecka sedan, så vi har varit lite stressade över ekonomin när jag inte får något CSN på sommaren. Jag börjar jobba efter midsommar, så nu ser vi ljuset igen! :)
Jag ska arbeta i ett gruppboende, så det ska bli jätteroligt att pröva rollen som socialpedagog trots att jag har 2 år kvar av min utbildning. Träffade verksamhetschefen idag och hon verkar vara hur go som helst! :)
Ja, det känns bra det här helt enkelt!

Hemmagjorda hamburgare

2013-04-22 @ 19:01:16
Det är så himla mycket godare att göra egna hamburgare än att köpa färdiga. Nu, matkoma i soffan med en kopp kaffe och Veckorevyn som kom med posten idag :D
 

Laga nagel

2013-04-22 @ 15:51:00
Min ena nagel håller på att gå av! Det gör jätteont, för den har gått av nedanför nagelbädden. Tänk vad man stod ut med när man bet på naglarna och nagelbädden syntes jämt och ständigt och man bet så det blödde. Huh! Men tur i oturen nu ändå, för jag hade kvar silkfiber och nagellim som jag hade en annan gång när jag skulle laga en trasig nagel. Passade på att ta kort, så ni kan se varje steg. Nu är nageln hel och förhoppningsvis kommer lagningen sitta bra ett tag i alla fall. Sen har jag mer silkfiber om jag behöver laga om den. Lagningen blev verkligen super! Kommer inte synas alls om man har lack på, för det syns knappt nu ens. Limmet släpper om man använder nagellacksremover, så det ska jag försöka undvika :)
 
Limmet, poleringsfilen och silkfibren kommer från Depend.
 
(Ignorera mina torra fingrar. Får alltid megatorra händer under vinterhalvåret)

 
Där nageln är hel ser man knappt lagningen alls.

Newspaper

2013-04-20 @ 17:57:00
Jag dog lite när jag märkte hur enkelt det var och hur jäkla snyggt det blev att trycka tidningspapper på naglarna!
 
Jag började med baslack och två lager vitt lack. Sedan måste det torka helt innan man kan gå vidare till nästa steg.
För att få trycket att fästa på det vita lacket kan man använda antingen vatten eller sprit. Jag använde sprit som ger mer färg. Jag hällde upp klorhexidinsprit i en äggkopp för att lätt kunna doppa fingret i det. Klipp sedan ut tio bitar tidningspapper som täcker varje nagel. Texten på pappret spelar ingen roll, för texten blir ändå spegelvänd på nageln och svår att läsa.
Börja med att doppa ett finger i spriten och håll fingret där i 5 sekunder. Ta därefter och tryck tidningspappret på nageln och håll stadigt om det så att texten inte kladdas ut. Jag höll väl fast pappret i 10-15 sekunder och sedan tog jag bort det från fingret. När alla fingrar var färdigtryckta målade jag på ett matt topplack (Funkar såklart med blankt topplack om man hellre vill ha det). Torka bort lack eller tryck som kommit utanför nageln med lite remover på en tops. Klart!
 
Jag rekommenderar dock inte att använda sprit om man gör dessa naglar ofta. Sprit torkar ut nageln, så var noga med att smörja nagelbanden och sedan hela naglarna när ni tar bort lacket igen.

Vad tycks?
 
(Ignorera luddet på mitt pekfinger! hihi)

Förändring?

2013-04-20 @ 03:09:17
Åh, jag tycker att Ombre är så jäkla snyggt och har blivit lite sugen på att göra det själv. Men jag är så osäker på om jag kommer bli nöjd och jag gillar ju egentligen det jag har redan..det kanske sliter massor på håret också? Hmm..svårt..haha
Så nu frågar jag er. Vad tycker ni om Ombre? : )
 
Typ nåt sånt här tänkte jag:
 
 
Eller ska man behålla sitt mörkbruna och fortsätta ha hellugg bara? Mitt hår är såpass mörkt som sista bilden. Väldigt mörkt brunt alltså : )
 
 

Fullt upp!

2013-04-20 @ 00:55:36
Har haft fullt upp med att plugga, så därför jag vart lite kass på att blogga de senaste dagarna. Tänkte pyssla lite med naglarna imorgon. Tyvärr har jag inte fått hem penslarna jag köpte på tradera än, för jag är lite sugen på att lära mig göra blommor på naglarna. Det är så snyggt om man får till det! :) Men vi får se vad jag hittar på istället, så får blommorna vänta till nästa vecka.
Hoppas att ni haft en fin fredag!
 
Kram

Loka likes Old School

2013-04-17 @ 13:06:00
Idag handlar inlägget inte om naglar, utan om nya Loka likes Old School som kommit ut i smakerna Strawberry Icecream, Chocolate Shake och Lemon Pie. Dom hade erbjudande senast jag var i affären, så jag testade alla tre och tänkte recensera dom för er nu :)
 
Först skulle jag vilja säga att alla tre var sjukt läskiga att smaka på till en början. Dom har verkligen lyckats med smaksättningen i alla tre!
Den första jag testade var Strawberry Icecream. Den smakade verkligen jordgubbsglass! Helt sjukt! Rund eftersmak vilket gjorde att den smakade krämigt. Skum känsla när det är vatten man dricker.
Den andra smaken, Lemon Pie, smakade också precis som om man tagit en tugga citronpaj. Den godaste av de tre smakerna tyckte både jag och Philip. Riktigt fräsch och smakar inte alls som vanlig Loka Citron som jag trodde att den skulle göra.
Den tredje smaken, Chocolate Shake, var den absolut skummaste smaken. Kolsyran var helt annorlunda på något konstigt vis. Det var som att den försvann i munnen och det smakade chokladmousse. Jättekonstigt verkligen. Personligen var det den jag gillade minst, men den är klart värd att testa!
 
Dom två första passar nog mer för dom flesta, medan chokladsmaken kan vara svår för vissa. Vill ni smaka något udda, köp Chocolate Shake, annars rekommenderar jag de andra två. Om jag bara får köpa en igen, så blir det Lemon Pie. Den får full pott av mig! Så god :)
Ett tips: Lukta på dom när man precis öppnat flaskan. Svårt att tro att det är smaksatt vatten man luktar på och inte en efterrätt :)
 

Naglar: Matte purple

2013-04-16 @ 13:41:00
Målade naglarna med baslack och sedan två lager Sally Hansen hard as nails i färgen purple potion. När det torkat målade jag alla naglarna utom ringfingernaglarna med ELF Matte Finisher Nail Polish.
Ringfingernaglarna ville jag ha som kontrastnaglar, så dom målade jag med ett lager Wet n' Wild, party of five glitters. Då jag ville ha mer glitter på ringfingernaglarna tog jag och duttade ut nagellack på en plastbit och duttade fast glitter på naglarna med en dotting tool. När jag var nöjd lät jag det torka och toppade sedan de två naglarna med OPI Soft and Thin nail envy  för extra glans och för att hålla glittret på plats.
Gillar verkligen kontrasten mellan det matta och det glittriga. Den matta effekten blev också snygg pga att det lila lacket har lite metallic i sig. I like it!
Vad tycker ni?
 
Trots att översta bilden är tagen med mobilkamera, så tycker jag att den fångar färgen bättre :)

Nail art: Colorful Dots

2013-04-14 @ 15:46:57
Idag har jag hämtat inspiration från en tjej som är grym på Nail art!
Spana in hennes blogg HÄR
 
Så här blev mina naglar med grön bas och massa prickar i olika färger med koncentration kring nagelbanden och mindre upptill :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nail art: Puzzle

2013-04-13 @ 22:15:20
Idag testade jag mina dotting tools. Gjorde svart/orange pusselbitar. Jag gillar't! :)
 

Traderafynd

2013-04-11 @ 21:15:52
Budade hem 5 stycken dubbelsidiga Dotting tools på Tradera för 39 kr häromdan och idag fick jag hem dom :)
Så nu kommer jag göra fler coola nageldesigner med start i helgen. Kul!
 

Marble Water: Pastell

2013-04-10 @ 19:50:53
Idag är det 8 veckor sedan jag slutade bita på naglarna. Körde dagen till ära lite marble water med vit bas på naglarna och 5 olika färger som jag droppade i vattnet. 2 olika rosa, 2 blåa och 1 grön. Kommer bli jäkligt snyggt med sådana pastelliga naglar när man fått lite färg :)
Färgskiftningarna blir tyvärr inte jättetydliga på bild, men ni ser ju på ett ungefär i alla fall.
 
Min vänstra långfingernagel är sned sedan nageltrånget. Men den är på g att växa till sig! :)
 

Golden Sparkle

2013-04-09 @ 20:16:43
Huvudvärken släppte, så jag gjorde lite nageldesign med grön bas och guldiga och svarta detaljer.
Har tänkt köpa dotting tool, för det är inte så lätt att göra prickar på fri hand :)
 

Fönsterfilm

2013-04-09 @ 12:18:00
Vi var i behov av lite insynsskydd i köket, så vi köpte en fönsterfilm från Vinyla Hem (reklambanner för att komma till deras sida finns högst upp i bloggen)
Väldigt smart grej! Den fästs på fönstret utan lim, vilket gör att man kan flytta på den om man vill ha den nån annanstans. Man sprayar lite diskmedelsvatten på fönstret, fäster filmen och skrapar bort luftbubblor med en fönsterskrapa. Kostar bara 179 kr, vilket känns fullt överkomligt med tanke på att den är snygg och gör så att grannarna slipper se rätt in i lägenheten.
Klicka in och kika! Det finns mängder av modeller (vi köpte Lönn) och dom säljer även väggord (man kan designa egna om man vill), kakeldekorationer m.m m.m. Är själv jättesugen på väggorden. Skulle vilja ha något ovanför soffan i vardagsrummet, men jag tror inte att det blir lika uppskattat av hyresvärden tyvärr..
 
Lite mörka bilder, men det började skymma ute så det beror på det.

Huvudvärk

2013-04-09 @ 12:06:16
Åh, jag är sugen på att göra marble water-naglar igen, men jag har så sjukt ont i huvudet idag. Får nog vänta tills det gått över innan jag grejar med nagellack. Luktar ju ganska starkt ;)

Håll utkik!

2013-04-07 @ 13:48:00
 
Ikväll kommer det upp en ny nageldesign, med bland annat guldigt glitter. Låter det intressant, så kika in lite senare eller läs vidare i min blogg medan du väntar ;)

Facebook

2013-04-06 @ 18:52:37
Nu finns jag på facebook också, så gilla gärna min sida!
Klicka här för att komma till sidan! 
 

Marble Water

2013-04-05 @ 21:33:00
Fick grejat med marble water idag. Det är så kul!
Om ni vill prova på själva är det viktigt att vattnet är rumstempererat. Jag ställde fram en kanna kranvatten så det fick stå en timma innan jag satte igång. Använd ett glas, alternativt en burk som du inte är rädd om. Jag använder plastglas.
Körde på grön bas och blandade vitt, lila och grönt i vattnet och här är resultatet:
 
 
 
 
 

Fredag

2013-04-05 @ 13:15:23
Naglar står på agendan! Blir nog lite marble water, så får se om jag kan hitta någon kul färgkombo och pyssla med lite mönster. Några tips? Blir 2 eller 3 färger jag kör med.
Men först ska jag äta lunch och sedan ta en promenad till affären. Eventuellt har jag en grej jag tänker göra i köket. Får se hur mycket jag hinner med idag ;)

Nagelbesatt

2013-04-04 @ 23:22:00
Nagellack , If You Moust You Moust , OPI - NELLY.COMNagellack , Avenue Maintain , Essie - NELLY.COM Nagellack , Velvet Manicure , Ciaté - NELLY.COMNageldesign , Gold Shatter , OPI - NELLY.COMNageldesign , Nail Deco Point Glitter , Konad Nail Art - NELLY.COMNageldesign , Pro Rhinestone PalletSet1 , Konad Nail Art - NELLY.COMNageldesign , Pro Rhinestone PalletSet7 , Konad Nail Art - NELLY.COMNageldesign , Pretty Woman Nail Design Pen , Vadeco - NELLY.COM
Ojoj! Precis som förra gången jag slutade bita på naglarna så har jag nu blivit lite smått besatt av nageldesign!
Förra gången jag slutade var väl för ca. 1,5 år sedan och då grejade jag med Marble Water, klisterdekorationer m.m m.m m.m...
Nu har jag varit fast inne på nelly.com och dreglat över alla snygga nagelgrejer dom har där, så tänkte dela med mig av några grejerna som står på min önskelista inför min kommande födelsedag (fyller i juli, så hoppas på att ha något i min ägo innan dess) :)
Risken finns att detta nu kommer att bli en nagelblogg till större delen. Gillas det? :)
 
Bilderna är lånade från nelly.com

Bikini

2013-04-04 @ 23:02:00
Lindex Shop Online - T-shirt BHLindex Shop Online - Boxertrosa
 
Eftersom jag har ont i lederna nu, så har jag istället börja simma då det är mer skonsamt för kroppen :)
Var tvungen att köpa ny bikini, så jag köpte denna på Lindex.
BH:n kostar 149 kr och trosan 129 kr

Jag tycker att överdelen är toppen om man har lite större bröst. Kuporna finns upp till storlek DD. De är lätt vadderade och BH:n håller brösten på plats. Jag gillar inte för mycket push up när man ska simma. Inte kul om dom hoppar ut :D
Trosan är i boxermodell och också jättebekväm.
Skulle jag ha bikinin till att stila på stranden, hade jag kanske valt någon annan och en riktig proffs-bikini känns inte nödvändigt för motionssim, så jag är jättenöjd med mitt köp!
 
Bilderna är lånade från Lindex Shop Online

Mätt

2013-04-04 @ 18:53:02
Nu har vi precis ätit middag. Så gott var det (om man får säga så om sin egen matlagning) :)
Lax med fetaostpesto, färskpotatis, babyspenat och kall sås.
 

Vårväder!

2013-04-04 @ 17:43:21
Tyvärr har jag och Philip mest suttit inne idag när vi båda är krassliga, men för att bli lite piggare tog vi med oss varsin stol ut och satte oss i solen :) Öppnade fönstret så att katterna kunde få vara ute med oss, men det var bara Viggo som vågade idag. Han kikade omkring på ett mycket större område än innan, så förhoppningsvis kan Wille göra samma sak snart. Tråkigt nog så kom grannkatten förbi när han såg Viggo och skulle sätta honom på plats, så han fick lite stryk stackarn. Nu sover han gott på sängen efter dagens äventyr♥
 
 
Wille vågade sig i alla fall ut på cykelskjulet nedanför fönstret, så han är också trött efter det ;)
 

Klant!

2013-04-03 @ 20:51:29
Råkade förstöra en del i min design och kunde inte hitta felet, så fick inte ordning på den igen. Så då tänkte jag att jag lika gärna kunde byta :)
Och nu får jag stå fast vid den här. Krångligt att greja med det där ;)

Hoppas på svar

2013-04-02 @ 12:21:18
Snart ska jag bege mig till reumatologen igen. Hoppas på att dom och jag kan bli lite klokare på varför jag har så ont i kroppen. Har både ledgångsreumatism och psoriasis i släkten, så då är det lätt att man blir lite pessimistisk. Uppdaterar när jag vet mer :)
 
Ska passa på att njuta av det fina vädret sen när jag kommer hem också. Ska bli skönt!
 
Kram på er!

Nageldesign

2013-04-01 @ 22:34:00
Nageldesign , Nail Strips , Cala - NELLY.COMNageldesign , Nail Strips , Cala - NELLY.COMNageldesign , Nail Strips , Cala - NELLY.COMNageldesign , Nail Strips , Cala - NELLY.COM 
 
Någon som vet om såna här håller bra? Fanns massa olika snygga på nelly.com och det hade varit roligt att leka med lite nageldesign nu när jag börjar få lite längd på naglarna :)

Vill ha!

2013-04-01 @ 21:12:56
Väskor , Brianna Handbag , Lilly of Sweden - NELLY.COM
Jag vill ha den här väskan! Trött på min svarta, så det skulle vara kul med lite färg :)

Skoköp

2013-04-01 @ 02:42:00
Var iväg och skulle köpa nya skor idag, men är så himla besviken för att jag inte kan köpa vilka skor jag vill längre! Har ju fått ont i mina leder, så numera får jag nöja mig med låga skor och det tycker jag är svårt att hitta.
Men på Stadium hittade jag ett par som kan funka i vår och sommar som jag kommer köpa när vädret stabiliserar sig lite. Känns som att vita skor får vänta ett tag till :) Riktigt snygga tycker jag!
FRED PERRY W PHOENIX MID
Dam - Sneakers/FRED PERRY W PHOENIX MID från stadium.se
 
Har ni tips på snygga skor utan klack, så tas det gärna emot! :)


RSS 2.0