Mål - 2015

2014-12-31 @ 23:28:00
1. Satsa mer på bloggandet
2. Skaffa en egen YouTube-kanal
3. Skaffa en egen domän
4. Ta examen i juni
5. Skaffa körkort
6. Resa utomlands minst en gång
7. Förhoppningsvis hinna flytta
8. Hoppas på att få klarhet i min hälsa och få en diagnos.
 
GOTT NYTT ÅR, mina fina läsare!
 
Kramar♥
 
 

2014 - En sammanfattning

2014-12-30 @ 20:45:10
Här kommer en sammanfattning av mitt år i plus och minus. Året har inte varit neutralt någonstans, utan det har antingen hänt roliga eller tråkiga saker. Det finns fler saker på minussidan som jag inte kan dela med mig av här, men som varit jobbiga under året.
 
Jag ligger inte efter i skolan med något trots att jag inte mått bra alls under året.
Jag har pluggat i 2,5 år nu, vilket betyder att jag bara har ett halvår kvar.
Jag och Philip firade vår 3-årsdag.
Philip fick äntligen lön för mödan som resulterade i en fast tjänst.
Jag fyllde 25 år.
Det var en underbart varm sommar.
Jag har haft två väldigt bra VFU-perioder i skolan som ledde till att jag fick en ny vän.
Jag har börjat umgås med en till tjej i klassen som jag verkligen är glad att jag lärde känna.
Min före detta bästa vän valde att säga upp kontakten med mig, så henne har jag inte pratat med sedan i januari, vilket är väldigt tråkigt.
Min hälsa blir bara sämre och sämre.
Jag är skoltrött.
Jag blev utskriven från reumatologen, för att prover eller röntgen inte visar något trots att jag har så ont.
Vi har behövt laga vår bil för mer än den är värd.
Jag har inte kunnat blogga som jag velat för att min kropp inte orkat med det som jag vill göra utan bara det absolut nödvändigaste.
 
Om jag kommer på något mer kommer jag fylla på listan, men det är detta som jag kommer på i detta nu. Jag håller tummarna för att 2015 blir ett bättre år både för mig och för alla andra som haft ett tufft år.
Imorgon tänkte jag lägga upp en lista på mål inför 2015, där det kommer finnas en del spännande saker : )
 
Hur har ditt år varit? Är du nöjd eller hade det kunnat vara bättre?
 
Kram♥

Hur jag färgade mitt hår från mörkbrunt till rött

2014-12-27 @ 17:10:00
Jag lovade ju att skriva ett inlägg och beskriva hur jag gjorde när jag färgade håret hemma, så här kommer det.
 
Jag tänkte börja med att skriva att detta är något som funkade för mig. Allas hår reagerar olika, så det kanske inte blir samma resultat för dig. Jag har aldrig färgat håret hos frisören, utan har lärt mig att göra det själv. Känner du dig osäker, så är det bättre att gå till frisören för att få det gjort, så du inte riskerar att skada ditt hår.
 
FÖRE/BEFORE:
 
EFTER/AFTER:
 
Jag tycker inte om att avfärga håret, då det brukar slita så fruktansvärt mycket när man bleker det och jag har precis fått mitt hår hälsosamt igen, efter att ha blekt det flera gånger från mörkt till ljust. Så jag satt och letade efter alternativ och hittade en produkt som lät för bra för att vara sann. Produkten heter Colour B4. Dessa säljs inte på så många olika ställen i Sverige. De skulle finnas på vissa Ö&B och City gross jag hittade den på mitt närmaste City gross för 159 kr. Det fanns två olika typer och jag köpte den med extra styrka för att jag har flera lager färg i mitt hår.
 
Jag trodde inte att den skulle funka så bra att jag skulle vilja rekommendera den, så jag tog bara en mobilbild på förpackningen.
 
Colour B4 fungerar så att den går in i hårstrået och krymper färgpigment som finns i hårstråna och gör att man sedan kan skölja ur dom ur håret. Den funkar alltså bara på tidigare färgat hår. Det innehåller ingen ammoniak eller blekningsmedel, vilket är det som sliter mest på håret, vilket var det som gjorde att det kändes för bra för att vara sant.
Det viktigaste med denna är att man ska hålla huvudet varmt under verkningstiden, så jag hade en duschmössa och en handduk över. Om håret blir kallt stannar processen av. Jag lät det sitta i en timma, som är längsta verkningstiden, och sen ska man skölja håret väldigt länge under varmt vatten. Jag tror att det var först 10 minuter, sen ska man ha i efterbehandling och skölja ur det i 10 minuter till och sen i med lite efterbehandling till och skölja ur. Så för att det ska funka är det viktigt att läsa och följa instruktionerna ordentligt! Sist slängde jag i lite balsam, för efterbehandlingen är mer som ett schampo och jag behöver balsam i för att kunna kamma ur håret.
 
Efter Colour B4 såg mitt hår ut såhär:
Jag ber om utsäkt för den suddiga bilden. Det hann bli mörkt innan jag blev klar..
 
Det försvann verkligen jättemycket färg och mitt hår blev inte alls slitet av det. När jag använt avfärgning tidigare har håret ibland blivit som tuggummi, men det blev det inte alls nu. Enda nackdelen med Colour B4 är att det luktar vidrigt! En blandning mellan hårborttagning och kompost. Så jag blev rädd först att jag skulle tappa håret, men det sitter allt kvar och jag har inte tappat mer än vanligt! : )
 
Efter detta tyckte jag att det var tillräckligt ljust för att använda den röda hårfärgen. Jag väntade dock till dagen efter, för att det blivit så sent, men man kan färga håret direkt efter att man använt Colour B4 om man vill.
 
Jag använde denna hårfärgen från Scwartzkopf: 6.88 Intense Red
 
RESULTAT:
 
Jag vill med detta inlägg egentligen bara tipsa om Colour B4, för jag är verkligen förvånad över hur bra det funkade. Om jag väljer att byta hårfärg igen är det denna jag kommer att köpa för att bli av med gamla färgpigment och inte bygga på massa pigment på hårstråna.
 
Men som sagt, är du osäker, så lägg hellre extra pengar på att gå till frisören. Detta är hur jag väljer att göra det och det är vad som funkar för mig och kanske kan det hjälpa någon som hellre vill göra det själv hemma.
 
Kram♥

♥Happy holidays!♥

2014-12-24 @ 09:05:00
Hoppas att ni får en mysig jul oavsett hur ni väljer att fira den!
Såhär ser jag ut idag : )
Puss & Kram♥
 
/I hope you will get an amazing holiday!
This is my makeup look for Christmas eve : )
Kisses and hugs
 
 


Redhead

2014-12-16 @ 15:38:30
Nu är jag äntligen rödhårig och nyklippt! Det är så svårt att fånga färgen på bild, för att det är så dåligt ljus inomhus, så det ser mörkare än vad det är i verkligheten.
Jag älskar det verkligen! Mina ögon ser grönare ut, eftersom rött och grönt framhäver varandra. Så jag är verkligen nöjd!
Jag klippte mig hos frisören, men jag färgade det själv hemma, så jag tänkte beskriva hur jag gjorde i ett separat inlägg, eftersom jag hade mörkbrunt hår med röda toner från början. Frisören klippte som en lång page, så det är lite kortare i nacken och längre fram. Det är skönt att ha mer av en frisyr, så jag är nöjd med klippningen också!

Vad tycker ni? Ska försöka ta bilder utomhus någon dag för att få bättre bilder på färgen : )
 
/Now I have finally cut my hair and dyed it red! It is so hard to capture the color in photos, because of the bad lighting indoors, so it looks darker than it is.
I love it! I am really happy with the result!
I cut my hair at the hairdresser, but I dyed it myself at home, so I will describe how I did it in a separate post, since I had dark brown hair with red tones from the beginning. The hairdresser cut a long page, so my hair is a little shorter in the neck and longer in the front. I like it!

What do you think about the color? : )
 
 


MOTD: Plum smokey eye

2014-12-09 @ 10:17:00
Här kommer en sminkning där jag använt en ögonskugga från Nouba som jag precis köpt i nummer 152. Det är en härlig plommonfärgad skugga med skimmer i, så jag gjorde en sotning för att få använda den så mycket som möjligt :) Hoppas ni gillar!
Förresten, nästa gång ni ser mig är jag förmodligen rödhårig! Nu är mitt hår mörkrött, men det ser mest mörkbrunt ut på bild. Jag vill att det ska synas tydligare, så jag ska göra det lite starkare rött : )
 
/Here is a make-up look where I used an eyeshadow from Nouba that I just bought in the number 152. It is a lovely plum shade with shimmer, so I made a smokey eye so I could use it as much as possible :) I hope you like it!
By the way, next time you see me, I am probably a redhead! My hair is dark red now, but it looks mostly dark brown in images. I want it to be a little brighter, so I will make it a little brighter red : )Här är jag!

2014-12-07 @ 18:21:00
Det plingade till i min mail och det stod att jag fått en kommentar i bloggen av fina Jess. Jag vet att jag har varit frånvarande här ett bra tag nu och det beror fortfarande på att jag mår så dåligt som jag gör. Tyvärr är det inte bara bloggen som blir lidande av det utan även skolan. Jag har kämpat på under hela hösten, men min kropp motarbetar mig. Jag skrev även om detta i början av september. Mina mediciner jag ätit sedan dess för min låga ämnesomsättning, mina vitaminbrister och min järnbrist har inte hjälpt något, så mina värden är inte bättre. Detta ska utredas vidare med hjälp av gastroskopi och det är jag nervös för. Jag har gjort det en gång tidigare och det var det värsta jag varit med om. Ska be om att bli sövd så att det blir gjort, men det känns ändå inte som något roligt att gå och vänta på.
Sen så har jag ju också min kroniska värk som blir mycket värre av kyla. Framförallt fuktig kyla som det är nu, med underkylt regn och blåst. Så jag har jätteont hela tiden och det finns ingenting jag kan göra åt det, då jag inte har någon diagnos och därmed inga riktiga mediciner som funkar.
 
Jag ska absolut inte sluta blogga! Min största hobby är skönhet och jag vill dela med mig av det jag kan. Just nu har jag tappat orken och med det även inspirationen. Tills jag får ordning på allt, kommer jag kanske inte vara så aktiv här. Jag gör så gott jag kan helt enkelt. Jag hade hellre varit helt frisk och suttit här hela dagarna och spottat upp massa inlägg, men tyvärr funkar inte det.
 
Tack så hemskt mycket Jess för omtanken. Jag blev rörd av att se att någon märker att jag är borta. Kika gärna in här ibland och släng iväg en kommentar så skulle jag bli väldigt glad, eller följ mig via bloglovin så du vet när nästa inlägg publiceras :) Det är även fritt fram att komma med önskemål om vad ni vill se mer av i bloggen och så vidare. Kanske hjälper det mig att hitta inspirationen igen också : )
Jag planerar att lägga upp minst ett inlägg veckan som kommer i alla fall, så häng kvar för det! Tills dess får se hur vår julgran ser ut. Satte upp den första advent. Vi körde på rött och guld : )
 
♥Massa kramar och kärlek till er alla som är här inne och läser♥
 
 
/I just got an email saying that I had recieved a comment in my blog from Jess. I know I have not been blogging for a while now and it still depends on that I feel so bad like I do. Unfortunately, it is not just the blog that suffer from it, it is also the school. I have kept going throughout the fall, but my body works against me. I wrote a post about this in september. My medications I have had since then for my low metabolism, my vitamin deficiencies and my iron deficiency has not helped anything. This is supposed to be further investigated using endoscopy and I'm nervous about that. I have done it once before and it was the worst thing I have ever experienced.
Then I also have my chronic pain that becomes much worse in the colder weather. Especially when it is cold, rainy and windy at the same time. So my body is very painful all the time and there is nothing I can do about it, because I do not have a diagnosis and therefore no real medicines.

I will not stop blogging! My biggest hobby is beauty, and I want to share everything I can with you. But right now, I have lost my strength and with it also my inspiration. Until I get everything in order, I may not be as active here. I am doing the best I can. I would have rather been completely healthy and sat here all day and spitting up mass post, but unfortunately that does not work like that.

Thank you sooo much Jess for your concern. I was touched to see that someone notices that I am gone. Please check out my blog sometimes and please leave a comment. That would make me very happy! Or follow me through bloglovin so you know when my next post is published : ) I would also love to get suggestions for what you would like to see more of in the blog and so on. Maybe it would help me to find inspiration again too:)
I plan to publish at least one post this coming week anyway, so stay tuned for that!
Until then, see how our Christmas tree looks like. We put it up the first Advent. We use the red and gold decorations : )

A lot of hugs and love to all of you who reads my blog


RSS 2.0