Lip Monthly - April

2015-04-30 @ 16:30:00
Månadens box innehåller två läppstift, ett läppglans och en ögonbrynspenna!
 
Innehåll:
LA Girl crème lipstick - Last night
City Color be matte lipstick - Cammi
Cargo lipgloss - Sahara
OFRA Eyebrow pencil - Universal
 
Boxens totala värde är 37,99 dollar ( ≈ 316SEK). Boxen kostar 10 dollar + 5 dollar frakt ( ≈ 83SEK + ≈ 40 SEK frakt).
 
Jag tycker:
Månadens box innehåller färger i precis min smak! Jag slänger gärna på lite mer intensiva läppstift och håller ögonen simpla nu under våren, då jag är pollenallergisk, så dessa kommer användas flitigt! Det matta läppstiftet är favoriten i boxen. Dock är det ju lite svårt att applicera när det är matt, så jag kommer använda en läppenna för att få till skarpa konturer. Formulan känns inte uttorkande på läpparna vilket är ett stort plus!
Det jag gillar minst är läppglanset. Använder i stort sett aldrig läppglans och framförallt inte med glitter i. Så jag kommer inte använda det ensamt, men däremot blev det fint att applicera ovanpå läppstift för då syns inte glitterkornen lika tydligt.
 
/My thoughts:
This box contains colors that I really like! I love to throw on an bold lipstick and just wear a simple eye look, because I'm allergic to pollen this time of the year, so these will definitely be used a lot! The matte lipstick is my favorite in the box. However, it's a bit difficult to apply when it's a matte formula, so I will use a lip liner to get sharp edges. The formula doesn't feel drying on the lips which is a big plus!
What I like least is the lip gloss. I usually never wear lip gloss, and especially not with glitter in it. So I will not use it alone, but it was pretty to apply the gloss on top of a lipstick and it makes the glitter less visible.
 

MOTD: Bright blue

2015-04-29 @ 15:52:11
Älskar denna färgade mascaran från NYX! Den finns i flera olika färger. Jättesnyggt om man vill förstärka sin ögonfärg eller inte dölja färgen längs med undre fransraden med svart mascara : )
 
Jag har använt/I've used:
 
Ansikte/Face
Lumene CC cream - medium
Maybelline fit me concealer - 15 fair
Lumene sheer finish loose powder - translucent
 
Ögon/Eyes:
Makeup revolution - Naked chocolate
ELF 50pc Makeup artist palette - blue eyeshadow
Blue eyeliner pencil - old with no name
Max Factor Masterpiece Transform mascara - black
NYX color mascara - blue
Ardell demi wispies
 
Ögonbryn/Eyebrows:
Anastasia dipbrow pomade - medium brown

Läppar/Lips:
MAC lipstick - Faux
ELF moisturizing lipstick - Party in the buff
 
Kinder/Cheeks:
Yves Rocher bronzing powder duo - hâle mat
ELF 50pc Makeup artist palette - rouge
Benefit watt's up highlighter


MOTD: Everyday brown smokey eye

2015-04-25 @ 07:52:00
Idag gjorde jag en enkel brun sotning som passar både på dagen och natten och till vilken läppfärg som helst.
 
/Today I did a simple brown smokey eye that you can wear both by day and night with any lip color of your choice.
 
Jag har använt/I've used:
 
Ansikte/Face
Lumene CC cream - medium
Maybelline fit me concealer - 15 fair
Lumene sheer finish loose powder - translucent
 
Ögon/Eyes:
Makeup Revolution - Iconic 2
Makeup revolution - Naked chocolate
Max Factor Masterpiece Transform mascara - black
Isadora inliner kajal - 56 blonde
 
Ögonbryn/Eyebrows:
Makeup revolution brow dual ultra brow arch & shape - medium
L'oreal brow artist plumper - medium/dark
 
Läppar/Lips:
NYX lipliner pencil - 856 sand pink
MAC lipstick - Faux
 
Kinder/Cheeks:
Yves Rocher bronzing powder duo - hâle mat
Benefit watt's up highlighter
 

Hudanalys

2015-04-20 @ 17:33:00
Jag har under vintern haft väldigt mycket problem med min hy. Jag har varit väldigt torr och fått små utslag i ansiktet.
Jag var därför på en hudanalys idag för att äntligen köpa produkter som är anpassade efter min hudtyp. Hudterapeuten jag var hos använder Maria Åkerbergs produkter och jag har hört väldigt bra om dom, så ville definitivt testa. Jag gillar ju att använda så naturliga produkter som möjligt :)
Hon sa att jag har jättetorr hy och att utslagen kunde vara allergi från produkterna jag använt sedan i november eller perioral dermatit. Så nu ska jag använda dom här produkterna och se om det blir bättre. 
 
Jag kommer definitivt hålla er uppdaterade om hur det går när jag testat produkterna ett tag, ca 6-8 veckor.
 
Jag köpte också en body balm, eftersom jag även är jättetorr på kroppen pga. min keratosis pilaris och saltskrubben fick jag på köpet för att testa den på kroppen också.
 

Benefit - Watt's up!

2015-04-09 @ 17:08:56
 
Jag har varit på jakt efter en kräm-highlighter, eftersom jag har torr hy som ser ännu torrare ut om jag pudrar något på huden. Jag bestämde mig för att slå till på denna higlightern från Benefit när jag ändå var inne på Sephora i Stockholm, och det ångrar jag inte! : )
Benefit beskriver att det är en kräm-till-puder-highlighter, men det ser fortfarande inte torrt ut på mig utan produkten smälter in fint i huden.
Highlightern har en jättefin champagnefärgad ton. Den är lätt att applicera, då den kommer i en stickform som man bara kan dra över kindbenen, näsa, haka osv. I botten av förpackningen finns en liten svamp som man kan använda för att tona ut highlightern, men jag tycker att det är både lättare och mer hygieniskt att använda rena fingrarna till att göra det.
Hållbarheten är jättebra! Det syns lika tydligt på kvällen som på morgonen när jag applicerat den.
Jag vet inte hur hållbar den är på en mer oljig hy, men man kan lätt applicera lite transparent puder ovanpå för att öka hållbarheten utan att tona ner produkten.
 
Jag rekommenderar den verkligen!
 
Pris på Sephora: 300 kr
 
Bilderna visar först utan blixt och sen med blixt och jag har även tonat ut produkten på dom nedre bilderna.
 
/I've been on the hunt for a cream highlighter. My skin is dry and it looks even drier if I put any powder on it. I decided to buy this highlighter from Benefit when I went to Sephora, and I don't regret it at all! : )
Benefit describes this product as a cream-to-powder-highlighter, but it doesn't look dry on me. The product blends in very nicely with the skin.
The highlighter is a really pretty champagne color. It's easy to apply as it comes in a stick form that you can just swipe over your cheekbones, nose, chin, etc. In the bottom of the packaging there's a small sponge that can be used to to blend the product, but I find it both easier and more hygienic to use clean fingers to do it. It's very long-lasting on the skin! It looks as good at night as in the morning when I applied it.
I don't know how long the product will last on a more oily complexion, but you can easily apply some translucent powder on top without toning down the product.

I really recommend it!

Price at Sephora: $30

MOTD: Natural Beauty

2015-04-07 @ 17:28:16
Jag kan redan nu verkligen rekommendera Lumenes CC-cream! Den känns lätt på huden och täcker väldigt bra! Jag använder färgen medium. Jag har torr hy och där jag har extra torra partier, som runt munnen just nu, kan den sätta sig lite extra och framhäva torrheten. För att slippa det problemet är det bara att blanda i lite av sin dagkräm för att göra den mer återfuktande på dessa ställen.
På läpparna har jag NYX matte lip cream i färgen Ibiza. Det kommer verkligen vara en favorit i vår och sommar och jag är verkligen sugen på att köpa fler färger! : )
Mascaran jag har använt är Masterpiece transform som jag recenserade för ett par veckor sedan och inte gillade alls. Nu funkar den väldigt bra på mina ögonfransar, men betyget står kvar. Jag vill ju inte att det ska dröja 3-4 veckor innan mascaran funkar bra att använda.
 
Vad tycks? : )
 

Stockholm

2015-04-06 @ 14:27:00
Hoppas att detta inlägg publiceras som det ska! 
Jag har försökt blogga via telefonen medan jag och Philip var i Stockholm, men det gick inte så bra. Och nu är vi hemma igen och har istället problem med datorn, så ska försöka få upp ett inlägg via telefonen ändå : )
 
Vi hade det jättemysigt i Stockholm! Dock fick vi inte sett så mycket som vi kanske ville, pga min värk, men det blev allt lyckat ändå! Vi gick runt mest första dagen och då var det så dåligt väder, så jag tog inte så många bilder, men några lägger jag upp här under : )
Jag besökte Sephora för första gången i lördags också! Det var en av höjdpunkterna! Köpte en jättefin kräm-highlighter från Benefit! Och så köpte jag mitt första MAC-läppstift på NK också. Jag köpte färgen Faux som är en fin gammelrosa färg som passar till allt : )
Hade inte så mycket pengar att spendera, men är väldigt nöjd med mina köp ändå! 
 
Tyvärr har jag bara mobilbilder pga datorn..


RSS 2.0