Uppdaterad design

2013-06-29 @ 15:49:48
Tråkigt väder ute, så jag pillade lite med min design.
 
Vad tycks om slutresultatet? : )
 
 

Ljusa upp håret?

2013-06-28 @ 15:36:00
Tycker att mitt hår börjar bli för mörkt nu och det är jobbigt att behöva färga håret en gång i månaden, så tänkte försöka få tillbaka min normala hårfärg. Har egentligen råttfärgat hår, alltså mörkblont ungefär, men vill ha typ mellanbrunt med ljusa slingor i, så räcker det att slinga nån gång ibland för att utväxten ska synas mindre : )
 
Tänkte mig nåt åt det här hållet:
 
Skulle det kunna vara nåt för mig kanske?
 
Nu är mitt hår såhär mörkt:
 
Förra sommaren:
 
Och när jag var yngre var jag riktigt ljusblond:
 
 
 
 
 

Midsommarafton

2013-06-22 @ 21:16:34
Det blev en mysig kväll igår. Det slutade regna sent på kvällen, så då gick vi ut och satte igång grillen och fick grillat lite marshmallows i alla fall. Inte helt fel : )
 
 
 
Finare tårta har jag ju gjort, men den var god! : )
 
 
Den traditionella grimasbilden.. Jaa, vi är syskon! :D
 
 
 
 

Midsommar

2013-06-21 @ 15:02:58
Snart kommer min lillebror och hans flickvän hit för att fira midsommar med mig och Philip. För mig är midsommar inget speciellt, så det blir inte så märkvärdigt. Sill och färskpotatis, grillat och jordgubbstårta. Inget partajande hela natten lång.
Snart ska det braka loss världens åskoväder, så vi får tyvärr grilla i ugnen. Men mysigt blir det nog ändå! :)
 
Om vi får behålla strömmen kommer det upp lite bilder ikväll, annars imorgon : )
 
Hoppas ni får en trevlig midsommar!
 
Kram Julia

Hand- och nagelvård

2013-06-19 @ 19:25:26
Efter önskemål kommer äntligen ett inlägg med mina favoritprodukter för händer och naglar : )
 
 
Jag måste erkänna att jag är dålig på att rengöra mina nagelband, men när jag väl gör det märker jag stor skillnad. Det samlas massa döda hudceller på nageln ovanför nagelbanden som man får bort om man använder rengöringen (den blå på bilden).
Jag köpte Depends Mirakelkit och använder nagelbandskrämen och oljan därifrån väldigt flitigt. Kitet innehåller allt man behöver för friska och välvårdade naglar; handkräm, nagelbandskräm, nagel- & nagelbandsrengöring, myrraolja, en nagelfil, en manikyrpinne och en nagelborste. Kitet kostar ca. 159 kr och finns på exempelvis Lindex.
Efter rengöringen smörjer jag nagelbanden med nagelbandskräm och penslar naglarna med myrraoljan. Jag lägger även lite olja under nageln som absorberas av nagelbädden.
Ett par gånger i veckan använder jag oljan Arnica Essentiel från Yves Rocher. Man kan ta ett par droppar i handen och smörja händer och naglar med den, eller hälla upp olja i en liten skål och hålla naglarna i två minuter för stärkande värkan och sedan smörja. Superskönt!
Under vinterhalvåret får jag fruktansvärt torra händer och då använder jag Mary Kay's extra emollient nightcreme som är första steget i Satin Hands-setet. Det är en fet kräm gjord på bivax. På vintern tar jag en liten klick och smörjer in mina händer med. Om händerna är jättetorra smörjer jag med ett tjockt lager och sover med bomullsvantar på som en inpackning för händerna under natten.
 
Ett budgettips är även olivolja. Det kan man också smörja händer och naglar med, men det rengör inte nagelbanden. Att rengöra nagelbanden ökar syretillförseln som i sin tur påskyndar nageltillväxten och förbättrar dess kvalitet.
Sköt om händer och naglar lika bra som resten av kroppen. Det kommer leda till starka naglar som inte går av lika lätt. Jag ska skärpa mig och bli bättre för nu arbetar jag mycket med händerna, så nu är mina naglar inte alls lika långa längre. Nån som vill skärpa sig med mig? : )

Jobb och stress

2013-06-18 @ 12:54:31
Började min introduktion igår och det känns över förväntan! Dock så får jag som jag misstänkte inte ha målade naglar där, så det får jag pyssla med när jag är ledig : )
Ska snart iväg och jobba kväll och sen ska jag upp tidigt för att jobba dag imorgon. Är inte van vid att ha så här mycket att göra. När man pluggar har man ju möjlighet att planera sin egen tid, men det går inte nu. Förhoppningsvis kommer jag in i det snabbt : )
 
Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men det är så mycket annat som tar fokus just nu. Våran ena katt Wille skadade sig i fredags, så har vart orolig för det i helgen. Veterinären misstänkte att han blivit ormbiten, så han har haltat omkring här hemma. Idag är första dagen han knappt haltar. Katterna är mina små bebisar, så när det händer dom något fungerar jag inte så bra. Och så är det jobbet nu då. Alltid nervöst med en ny arbetsplats. Men när jag kommit in i det nya tempot kommer uppdateringen bli bättre!
 
Kram Julia
 
Sjuklingen
 
 
 

Dagens naglar: Sailor

2013-06-13 @ 19:39:56
I sommar ska jag arbeta inom vården och där ska man ha rena naglar, så jag kommer inte kunna pyssla så mycket som jag vill. Kommer köra på genomskinligt lack bara för att ha någonting. Så det kommer inte uppdateras lika flitigt här under sommaren. I alla fall inte nageldesign som jag har gjort, men annat dyker såklart upp : )
 
 
Ringfingernageln blev mest testkladd för att testa något annat än vit bas.
 
 

Dagens naglar: Strawberries

2013-06-10 @ 17:30:22
Somriga och söta jordgubbsnaglar : )
 
 

Middag: Honung- och citronglaserad lax med färskpotatis

2013-06-10 @ 17:27:19
Älskar lax och tänkte köra en ny variant, då jag brukar köra på citronpeppar och dill oftast. Glaserade laxen med en blandning av citronskal, citronsaft, flytande honung, salt och peppar och det blev så himla gott och saftigt!
Serverade kokt färskpotatis till som jag smörslungat med dillsmör och en kall sås till det. Mumma!
 
 
Laxen trillade isär och var jättesaftig!
 
 

Tidsoptimist

2013-06-09 @ 23:30:48
Jaa, det är väl bara förnamnet. Tanken var ju att jag skulle ta bild på mitt lockade hår och min outfit igår, men det hann jag verkligen inte med. Fick slänga på mig kläderna och skynda mig till tåget för att hinna. Jag lär mig aldrig : ) Ska försöka planera bättre nästa gång.
 
Förresten.. Är det något ni vill se mer av i bloggen?
 

Dagens naglar: Födelsedag

2013-06-08 @ 11:34:55
Ska till Göteborg i eftermiddag och fira fina Frida som fyllde år i veckan. Dagen till ära, gjorde jag ballonger på naglarna : )
Får köpa nytt topplack för det från IsaDora förstör hela finishen, men annars är jag nöjd.
Om jag hinner ska jag ta bilder på mitt hår och kläderna också, men det dyker eventuellt inte upp förrän imorgon här i bloggen.
 

New in: Somrigt läppstift

2013-06-07 @ 17:52:00
Pink Flamingo från Viva la Diva.
Åh, denna färgen kommer bara vara snyggare ju brunare man blir i sommar tror jag. Den lyser riktigt!
Färgen sitter bra och jag behöver inte fylla på med mer färg så ofta. Läppstiftet är lättapplicerat och läpparna känns mjuka och sköna.
Priset är ju inte helt fel heller. 70 kr!
Finns på Åhlens, Lindex m.m.
 

Gårdagens naglar: Sommar

2013-06-06 @ 13:46:15
Var på avslutningsfest igår, så hann inte lägga upp mina naglar då. Tänkte visa dom nu istället. Flera av mina naglar har gått av det senaste, så dom ser inte jätteroliga ut. Nackdelen när man bitit mycket, för nagelbädden är väldigt långt ner på vissa av mina naglar fortfarande. När nageln väl går av, blir det vääldigt långt ner.
Körde på rosa naglar och vita blommor och prickar på vissa naglar : )
 
 
Nu är första läsåret över på högskolan! Får svar på sista tentan imorgon, så hoppas verkligen att den blir godkänd. Behöver koppla av lite innan jag börjar jobba.
 
Hoppas ni får en fin nationaldag! Här firar vi med grillning tillsammans med nära och kära. Ska bli jättemysigt!
 
Kram!

Avslutningsfesten

2013-06-05 @ 23:11:00
Nu är första året på Socialpedagogiska programmet över. Det har gått så sjukt fort! En välförtjänt paus från studierna nu över sommaren, så att man hinner samla kraft till september när nya läsåret börjar! : )
Avslutningsfesten var jättelyckad! Lekar, drinkar, mat och trevligt sällskap : )
Finns massa kort från kvällen, men delar för säkerhets skull bara med mig av ett på mig och Fia.
 

Toalettdekorationer

2013-06-04 @ 16:56:00
Hittade världens sötaste toalettdekorationer som dom säljer ut med 60% rabatt på members.com.
Märket heter Orn Art. Aldrig sett det förut : )
Det finns massa olika modeller, även som man kan fästa på kylskåpet. Riktigt kul grej tycker jag : )
 
Om nån vill ha en invite för att kunna kika, är det bara att skriva en kommentar med er mailadress, så ordnar jag det! Dom kostar från 82 kr och uppåt.
 
Smakprov



Dagens naglar: Messy

2013-06-03 @ 17:03:00
Lite kul att använda udda saker till att pynta naglarna. Här har jag målat alla naglarna i olika färger och sedan använt ett sugrör och doppat i lack och blåst först vitt lack på nageln och sedan en omgång med svart. Ha två olika sugrör till varje färg om du vill prova själv : )
För att det inte ska bli så extremt kladdigt, så är det en bra idé att tejpa runt nageln. Ser att jag var lite dålig på att göra rent runtom innan jag tog kort, men det bjuder jag på!
Designen hade sett snyggare ut med ett bättre topplack. Har IsaDora 6in1 och jag tycker inte alls att den är bra. Resultatet blir inte så blankt.
Men men..kul med något annorlunda! Tycker jag i alla fall : )
 

Vill vinna!

2013-06-02 @ 13:45:59
Tävling igen i Irma Granboms frisörblogg!  
Denna gången har man chans att vinna 1 liter schampo från DermOrganic.
Håller tummarna för att jag ska vinna! : )


RSS 2.0