Hand- och nagelvård

2013-06-19 @ 19:25:26
Efter önskemål kommer äntligen ett inlägg med mina favoritprodukter för händer och naglar : )
 
 
Jag måste erkänna att jag är dålig på att rengöra mina nagelband, men när jag väl gör det märker jag stor skillnad. Det samlas massa döda hudceller på nageln ovanför nagelbanden som man får bort om man använder rengöringen (den blå på bilden).
Jag köpte Depends Mirakelkit och använder nagelbandskrämen och oljan därifrån väldigt flitigt. Kitet innehåller allt man behöver för friska och välvårdade naglar; handkräm, nagelbandskräm, nagel- & nagelbandsrengöring, myrraolja, en nagelfil, en manikyrpinne och en nagelborste. Kitet kostar ca. 159 kr och finns på exempelvis Lindex.
Efter rengöringen smörjer jag nagelbanden med nagelbandskräm och penslar naglarna med myrraoljan. Jag lägger även lite olja under nageln som absorberas av nagelbädden.
Ett par gånger i veckan använder jag oljan Arnica Essentiel från Yves Rocher. Man kan ta ett par droppar i handen och smörja händer och naglar med den, eller hälla upp olja i en liten skål och hålla naglarna i två minuter för stärkande värkan och sedan smörja. Superskönt!
Under vinterhalvåret får jag fruktansvärt torra händer och då använder jag Mary Kay's extra emollient nightcreme som är första steget i Satin Hands-setet. Det är en fet kräm gjord på bivax. På vintern tar jag en liten klick och smörjer in mina händer med. Om händerna är jättetorra smörjer jag med ett tjockt lager och sover med bomullsvantar på som en inpackning för händerna under natten.
 
Ett budgettips är även olivolja. Det kan man också smörja händer och naglar med, men det rengör inte nagelbanden. Att rengöra nagelbanden ökar syretillförseln som i sin tur påskyndar nageltillväxten och förbättrar dess kvalitet.
Sköt om händer och naglar lika bra som resten av kroppen. Det kommer leda till starka naglar som inte går av lika lätt. Jag ska skärpa mig och bli bättre för nu arbetar jag mycket med händerna, så nu är mina naglar inte alls lika långa längre. Nån som vill skärpa sig med mig? : )

Kommentarer
Postat av: B R O W N S U G A R

Sv: haha ja den kan du faktiskt skippa :D sattsa på TBS istället :D

Svar: Får ta och göra det! :)
Julia

2013-06-20 @ 14:33:14 / URL: http://www.brownsugar.blogg.se
Postat av: irma

sv: håller helt med, antingen den eller den nere till vänster!

2013-06-20 @ 21:43:49 / URL: http://granboms.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo