MOTD: Babylon

2015-02-28 @ 22:30:00
Jag har fått dille på konstiga färger på läpparna! Denna gången blått som ni ser!
Hoppas ni gillar : )
 
PS. Kika in här på måndag, för då är det tävlingsdags!♥
 
Ögon/Eyes:
MMU Cargo eye shadow - Babylon
Makeup Revolution - Iconic 1
Makeup Revolution - Naked Chocolate
Blue kajal pencil
Isadora inliner - 56 blonde
Max Factor Masterpiece Transform mascara - black
 
Ögonbryn/Eyebrows:
Anastasia beverly hills dipbrow pomade - medium brown
L'oreal brow artist plumper - medium/dark
 
Läppar/Lips:
Blue kajal pencil
MMU Cargo eye shadow - Babylon
 
Kinder/Cheeks:
ELF - 50pc Makeup artist palette (bronzer)
Makeup Revolution - Naked Chocolate (highlighter + contour)
 
 

Lip Monthly - February

2015-02-22 @ 21:51:08
Månadens lip monthly-box innehåller tre stycken läpprodukter och en ögonskugga! Jag tänkte att jag skulle börja inkludera swatches för att ni ska kunna se färgerna bättre : )
 
Innehåll:
So Susan lip dome - Black Currant
Jelly Pong Pong supermodel stain - lip & cheek pomade
Be a Bombshell lipgloss - Hooked
MMU Cargo eye shadow - Babylon
 
Boxens totala värde är 64 dollar (≈ 539SEK) och boxen kostar 10 dollar plus frakt (≈ 84SEK + frakt).
 
Jag tycker:
Jag är nöjd med månadens box också! Man får nästan räkna med att inte gilla allt i boxen, men för priset jag betalar och för att få en överraskning hem varje månad, så gillar jag ändå det jag fick.
Favoriterna är läppglanset och lip dome för att jag verkligen gillar sådana färger just nu. Läppglanset är väldigt pigmenterat som ni kan se och lip dome ger lite lätt färg och känns väldigt återfuktande på läpparna!
 
Jag blev chockad över att det lilla kitet från Jelly Pong Pong är en full size-produkt värd 25 dollar! Jag tycker själv att det ser ut som något litet kit man köper i leksaksaffären och jag ser inte mig själv använda det. Jag har inte testat det mer än att ha swatchat färgerna på armen, så jag ska se om jag kan använda det på något sätt.
Ögonskuggan har en fin frostig blå färg. Själv använder jag inte blå ögonskugga speciellt mycket och jag gillar själv att köpa paletter istället för lösa skuggor. Det känns mer praktiskt att ha alla färger på samma ställe. Men i vår kan jag tänka mig att använda den blå ögonskuggan längs med den undre fransraden för en liten färgklick i sminkningen. Jag är inte jätteimponerad av pigmenteringen, utan jag tycker att Makeup Revolution har bättre kvalitet på sina ögonskuggor och dom är dessutom billigare. Men jag ska testa att använda den i en sminkning, så ni får se hur den ser ut på ögonlocken.
____________________________________________
My thoughts:
I'm happy with this box too! You should expect to not like everything in the box, but for the price I pay and that I get a surprise every month, I'm pleased with it anyway.
My favorites are lipgloss and lip dome because I really like those kind of colors right now. The lip gloss is very pigmented as you can see and the lip dome gives a wash of color and feels very moisturizing on the lips!
 
I was shocked that the little kit from Jelly Pong Pong is a full-size product worth $25! I think that it looks like something you can buy at a toy store and I don't see myself using it. I haven't used it more than swatching it, so I'll see if I get any use out of it.
The eye shadow has a pretty frosty blue color. I don't use blue eyeshadow that much and I personally like to buy palettes instead of individual shadows. It's more convenient to have all the colors in the same place. But  during Spring I will use the blue eye shadow on the lower lash line for some pop of color. I'm not very impressed by the pigmentation. It's nothing special. I think that Makeup Revolution has better quality on their eyeshadows and they're also less expensive. But I'll try to use it in a make-up look, so you can see how it looks on the eyelids.
 

Hälsoupdate

2015-02-09 @ 23:38:04
I somras berättade jag lite för er om min hälsa.
Jag känner att det nu är dags att skriva lite mer om det här då jag nu äntligen fått lite mer svar.
 
Under hela hösten och vintern har jag fortsatt kämpa med min kroniska värk och min trötthet har blivit värre. I somras fick jag äntligen tjatat till mig en remiss till Gottfriesmottagningen i Mölndal som specialiserar sig på Fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom och väntetiden skulle vara ca. 4 månader (dock blev det 6 månader). Jag fick äntligen komma dit i torsdags den 5 februari.
Under tiden som jag väntade på att få komma dit har jag fått lämna blodprover var 8e vecka som visat att mina blodvärden inte blivit bättre alls trots att jag ätit B12- och B-vitamintabletter och därför, som rutinkontroll, fick jag även remiss för att göra en gastroskopi.
Dagen innan jag skulle till Gottfries fick jag svar på gastroskopin och det visade att jag har "atrofisk gastrit" som innebär en kronisk inflammation i magsäcken som gör att min magsäck inte tar upp vitamin B12 eller järn ordentligt. Det är därför medicinerna inte fungerat och jag fortsatt vara lika trött och utmattad.
Och nu i torsdags när jag var på Gottfries fick jag diagnosen Fibromyalgi direkt, då det inte var någon tvekan om att det är det jag har.
 
Alltså fick jag två diagnoser på två dagar, vilket känns ganska jobbigt. Jag ska nu förhoppningsvis få B12-sprutor som kan förbättra mina blodvärden och sen har jag fått en medicin som ska hjälpa mig mot min dåliga sömn och eventuellt mot värken också om jag har tur.
 
Jag ber därför återigen om ursäkt för att jag är lite frånvarande. Dock har jag bättrat mig lite tycker jag och bloggar något mer än tidigare.
På grund av min hälsa har jag även bestämt mig för att ta studieuppehåll och istället läsa färdigt mina sista 5 månader nästa år. Jag fixar inte att hänga med när jag är så här utmattad och stress leder även till mer värk.
Studierna finns ju ändå kvar, men detta är det enda kroppen jag har och den måste man ju såklart ta hand om.
Nu är min förhoppning att B12-sprutorna får mig att må bättre och känna mig piggare.
 
Ingen aning om nån orkade läsa allt, men jag kände att det var viktigt att berätta om detta♥ Och bloggen är absolut ingen belastning för mig egentligen. Den har bara inte legat i fokus, då all min energi lagts på att hänga med i skolan. Så när jag nu tar en paus från skolan, med start 25 februari, så kan jag förhoppningsvis vara mer aktiv här.
 
Om ni har några frågor eller funderingar, så är det fritt fram att slänga iväg en kommentar!♥
 
Puss & Kram♥
 
 

MOTD: Dramatic eyes & lips

2015-02-07 @ 22:51:20
Jag kände för att göra något riktigt dramatiskt idag, melodifestivalen till ära, så jag jag gjorde en ögonsminkning i silver och svart och läpparna är metalliskt gröna. Jag gillar det!
 
Vad tycks? : )
 
Jag har använt/I've used:

Ögon/Eyes:
Makeup Revolution Ultra 32 shade eyeshadow palette - "Flawless"
L'Oréal Miss Manga - black
Isadora inliner - 56 blonde
Revlon colorstay eyeliner - black
Ardell accents 305
 
Ögonbryn/Eyebrows:
Anastasia beverly hills dipbrow pomade - medium brown
L'oreal brow artist plumper - medium/dark
 
Läppar/Lips:
Viva la diva - Moon walk
 
Kinder/Cheeks:
Revlon bronzer - Bronzilla
Makeup Revolution Highlighter Palette - Radiance
 

MOTD: Cranberry & Gold

2015-02-02 @ 14:50:44
Älskar denna färgkombinationen!
 
Jag har använt/I've used

Ögon/Eyes:
Makeup Revolution Ultra 32 shade eyeshadow palette "Flawless"
Makeup Revolution Naked Chocolate palette
Maybelline Eye studio gel eyeliner - black
L'Oréal Miss Manga - black
Isadora inliner - 56 blonde
Revlon colorstay eyeliner - black
 
Läppar/Lips:
Ofra long lasting liquid lipstick - Laguna beach
 
Kinder/Cheeks:
ELF 50pc Makeup artist palette
Makeup Revolution Highlighter Palette - Radiance
 


RSS 2.0