Boosta självförtroendet!

2013-03-19 @ 18:16:00
Positiva affirmationer, alltså positiv bekräftelse, är det bästa som finns!
Tack vare det är jag snyggare än någonsin!
Utan att gå in på för mycket i detalj, så kan jag säga att jag har haft en tuff uppväxt. Jag var utfryst och mobbad i skolan och hade det inte speciellt tryggt hemma heller. Det hela slutade med att jag var så missnöjd med mig själv och hur jag såg ut att jag fick ätstörningar. Vändningen kom när jag började berömma mig själv för saker jag gjort och för mitt utseende, men tänket ändras inte på en dag.
Det som påverkade mig mest var att jag aldrig var nöjd med mitt utseende. Kommentarer som att jag var tjock eller ful från både klasskamrater och familjen sätter sig hårt i huvudet. Egentligen var jag inte tjock. Jag vägde 60 kg till mina 170 cm, alltså fullt lagom, men i spegeln såg jag en tjockis.
En klok själ sa till mig att jag skulle börja ge mig själv positiva affirmationer. Berömma mig för saker jag gör bra och för hur jag ser ut. Jag gick in för det fullhjärtat! Jag sa till mig själv att jag var snygg när jag såg mig i spegeln, att jag var duktig i skolan/på jobbet osv osv osv. Jag gav mig själv komplimanger flera gånger varje dag och det gör jag fortfarande. Lite random, men när Philip kör bil kan jag dra ner solskyddet, granska mig själv och säga: "Fan, vad snygg jag är!"
Eller så kan jag stå framför spegeln och sedan dansa runt och sjunga: "I'm sexy and I know it!" och Philip fyller i :D
 
Genom att använda den här metoden har jag gått från att se mig som en tjockis när jag vägde som minst 53 kg, till en riktig snygging nu när jag nästan väger 80 kg. Det ni! Kan ni, kan jag!
Det känns jättelöjligt att stå där framför spegeln och berömma sig själv till en början, men hjärnan kan inte se skillnad på komplimanger som kommer från en själv eller andra så det får samma effekt. En riktig boost för självförtroendet!
 
Man måste älska sig själv för att må bra. Och det har jag lärt mig nu. Jag är stark, duktig och snygg!
Det finns idioter överallt som gör vad som helst för att trycka ner människor. Det man får lära sig är att se bortom det och istället se den man egentligen är. Vacker och fantastisk, precis som man är!
 
Läs mer om positiva affirmationer här
 
 

Kommentarer
Postat av: Amanda

Sv; tack :)

2013-03-20 @ 06:39:04 / URL: http://paam.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo