Aldrig mer schampo!

2013-01-25 @ 23:49:12
Jag har nu hållit på med balsammetoden i 2 månader. Jag behöver bara tvätta håret två gånger i veckan och mitt hår har aldrig varit så blankt som nu. Och detta trots att jag inte använder några andra produkter än två olika balsam. Efter att jag duschat låter jag bara håret självtorka. Kammar inte igenom det, då jag gör det när mitt andra balsam sitter i håret och är lätt att reda ut. Eller om jag ska sova direkt, sätter jag upp det i en knut och släpper ut det på morgonen.
Känns skönt att det är så himla lättskött för det var det verkligen inte innan. Då var det fönapparater hit och plattänger dit, värmeskydd, hårmousse, spray och allt möjligt. Så jag tackar för denna underbara metod som gjort mina hårproduktskostnader betydligt lägre!
 
Just nu använder jag Neutral Balsam som tvättbalsam. Det är ett parfymfritt balsam, som är bra mot min känsliga hårbotten och det har extremt få ingredienser. Endast 6 stycken! Och till vårdande balsam PHC Colour Protection, eftersom det behåller mitt färgade hår snyggt längre :)
 
Och bilder såklart!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja gud vad glansigt och fint ditt hår är! :) Jag blir lite avundsjuk måste jag erkänna. Jag har också börjat med balsammetoden nu och har testat både garant såklart och nu eldorados balsam, men mitt hår blir så himla torrt och fnasigt och efter tvådagar är hårbotten så fet att jag inte står ut och måste tvätta det. Har använt ett phc balsam också sist när jag tvättade håret och tänkte att det kanske inte skulle bli lika torrt, men tyckte knappt det var någon skillnad. Det kanske beror på att håret är så pass slitet tänker jag men det var inte alls såhär innan.. Känner du igen dig? Hur var ditt hår i början? Vill ju också få sånt där drömhår som alla andra får juu :)

Svar: Men tack, vad gullig du är! :)När jag började med BM hade jag rätt så slitet hår. Det blev blankare, men jag var iväg till frisören och klippte topparna och efter det har jag sett tydligare resultat. Vet inte om du såg tidigare inlägg om BM här hos mig, men där finns före och efter bilder efter inte så lång användning av endast balsamtvätt :) Innan jag började med BM tvättade jag håret minst varannan dag. Hårbotten kliade osv. När jag började använda Garant Såklart balsam kliade inte hårbotten längre, men håret blev fett efter ungefär två dagar och jag fick tvätta håret då om jag skulle iväg eller stå ut en extra dag om jag kunde stanna inne för att talgproduktionen skulle få chans att stabilisera sig. Så nu efter två månader med balsammetoden tvättar jag bara håret 2 ggr i veckan. Jag har provat några olika tvättbalsam, men tror att jag kommer återgå till Garant Såklart när min flaska med Neutral är slut. Kanske är ditt hår i behov av mer fukt, så du kanske ska skaffa ett annat vårdande balsam, eller en godkänd inpackning? Garnier Respons Conditioner Avocado Oil and Shea Butter använde jag som vårdande balsam i början och det var jättebra! Problemet var att mitt färgade hår tappade färgen lättare, så jag fick byta till PHC som behåller färgen bättre. Finns många bra tips på både tvättbalsam, vårdande och inpackningar på lockig.se. Om du upplever att ditt hår är torrt, skulle jag satsa på en inpackning 2 ggr i veckan och att vara noga med att skölja ur tvättbalsamet från din hårbotten. Det är viktigare att skölja botten riktigt noga än att få ur allt ur längderna. Och stå ut en extra dag om hårbotten känns fet. Det lönar sig i längden, eftersom talgproduktionen stabiliserar sig snabbare då.
Hoppas att du orkar läsa igenom allt, för det blev långt det här :)
Kul att kunna hjälpa till, så kom gärna med fler frågor!

Kram Julia
Julia

2013-01-27 @ 01:22:37
Postat av: Anna

Anonym?? Jag skrev ju mitt namn innan jag kommenterade, konstigt :)

2013-01-27 @ 01:24:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo