Hälsoupdate

2015-02-09 @ 23:38:04
I somras berättade jag lite för er om min hälsa.
Jag känner att det nu är dags att skriva lite mer om det här då jag nu äntligen fått lite mer svar.
 
Under hela hösten och vintern har jag fortsatt kämpa med min kroniska värk och min trötthet har blivit värre. I somras fick jag äntligen tjatat till mig en remiss till Gottfriesmottagningen i Mölndal som specialiserar sig på Fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom och väntetiden skulle vara ca. 4 månader (dock blev det 6 månader). Jag fick äntligen komma dit i torsdags den 5 februari.
Under tiden som jag väntade på att få komma dit har jag fått lämna blodprover var 8e vecka som visat att mina blodvärden inte blivit bättre alls trots att jag ätit B12- och B-vitamintabletter och därför, som rutinkontroll, fick jag även remiss för att göra en gastroskopi.
Dagen innan jag skulle till Gottfries fick jag svar på gastroskopin och det visade att jag har "atrofisk gastrit" som innebär en kronisk inflammation i magsäcken som gör att min magsäck inte tar upp vitamin B12 eller järn ordentligt. Det är därför medicinerna inte fungerat och jag fortsatt vara lika trött och utmattad.
Och nu i torsdags när jag var på Gottfries fick jag diagnosen Fibromyalgi direkt, då det inte var någon tvekan om att det är det jag har.
 
Alltså fick jag två diagnoser på två dagar, vilket känns ganska jobbigt. Jag ska nu förhoppningsvis få B12-sprutor som kan förbättra mina blodvärden och sen har jag fått en medicin som ska hjälpa mig mot min dåliga sömn och eventuellt mot värken också om jag har tur.
 
Jag ber därför återigen om ursäkt för att jag är lite frånvarande. Dock har jag bättrat mig lite tycker jag och bloggar något mer än tidigare.
På grund av min hälsa har jag även bestämt mig för att ta studieuppehåll och istället läsa färdigt mina sista 5 månader nästa år. Jag fixar inte att hänga med när jag är så här utmattad och stress leder även till mer värk.
Studierna finns ju ändå kvar, men detta är det enda kroppen jag har och den måste man ju såklart ta hand om.
Nu är min förhoppning att B12-sprutorna får mig att må bättre och känna mig piggare.
 
Ingen aning om nån orkade läsa allt, men jag kände att det var viktigt att berätta om detta♥ Och bloggen är absolut ingen belastning för mig egentligen. Den har bara inte legat i fokus, då all min energi lagts på att hänga med i skolan. Så när jag nu tar en paus från skolan, med start 25 februari, så kan jag förhoppningsvis vara mer aktiv här.
 
Om ni har några frågor eller funderingar, så är det fritt fram att slänga iväg en kommentar!♥
 
Puss & Kram♥
 
 

Kommentarer
Postat av: Jess

Läste precis lite om fibromyalgi, stay strong girl! Synd dock att man inte tar drabbade på allvar från början...
Stark du är som berättar! :)
Styrkekramar!

Svar: Tack fina du! Håller med dig! Kram <3
Julias skönhetsblogg

2015-02-10 @ 12:42:02 / URL: http://withatasteoflife.blogg.se
Postat av: SANDRATORN.SE - TÄVLING I BLOGGEN!

Åh, tack snälla! Vad kul att du tycker det. :) Lär ju ändra tusen ggr innan den öppnar. Haha..

Usch, låter inge roligt att vara dålig. :( En av mina bloggläsare skriver mycket om sin Fibromyalgi. Verkar vara fruktansvärt jobbigt! :(

Svar: Ska bli spännande att se slutresultatet! :) Ja, det är väldigt kämpigt, men förhoppningsvis kan jag må bättre snart med hjälp av medicinerna <3 Kram!
Julias skönhetsblogg

2015-02-11 @ 00:15:37 / URL: http://sandratorn.se
Postat av: SANDRATORN.SE - TÄVLING I BLOGGEN!

Tack så jättemycket! Vad roligt att du tycker det! :)
Har du haft en fin Fredag, trots att det är otursdagen? ;)

Svar: Absolut! :) Hoppas att allt är bra med dig!
Julias skönhetsblogg

2015-02-13 @ 23:54:47 / URL: http://sandratorn.se
Postat av: Louise

Varken Fibro eller ibs är roliga sjukdomar. Men jag kan verkligen rekommendera dig LCHF. Jösses så bra kombon fibro+lchf är. En bekant har kronisk inflammation i magen och har blivit väldigt mycket bättre. Så det kan vara värt ett försök ! =)

Svar: Vad kul att du skriver det, för jag har faktiskt tänkt börja med LCHF imorgon! Har läst mycket och förstått att kolhydrater kan trigga inflammationer, så vill ge det ett försök och hoppas att det kan hjälpa mig lika bra som det hjälpt många andra! :) Så tack snälla för tipset!
Julias skönhetsblogg

2015-03-05 @ 22:43:14 / URL: http://workdogs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo