Halloween

2012-10-31 @ 23:00:00
 
Ikväll har min lillebror och hans flickvän varit hemma hos oss på Halloweenmys.
Vi kollade på skräckfilm och sjöng Lips. Riktigt mysigt!
Jag bjöd på Rocky road-cupcakes och spindelkakor.
Det var smarrigt kan jag lova!
 
Recept kan jag lägga upp om någon är intresserad :)



Imorgon ska det bakas!

2012-10-30 @ 23:00:00
Idag har jag varit barnvakt hemma hos min storebror och så har jag pluggat och varit hos sjukgymnasten. Har haft rätt fullt upp, så har inte hunnit uppdatera förrän nu.
 
Imorgon ska jag baka cupcakes! Min lillebror och hans flickvän kommer förbi på Halloweenfika, så ska ordna några goda cupcakes med minimarshmallows i :) Det blir nog lyckat hoppas jag!
Uppdaterar med resultatet!

Pasta med laxsås

2012-10-28 @ 20:00:00
Idag gjorde jag en jättegod laxsås och hade pasta till. Den är hur enkel som helst att göra och blir jättegod!
 
Receptet kommer här!
 
Ingredienser: 2-4 portioner
300g lax i kuber
1 gul lök
3 dl grädde
Svartpeppar
2 dl vatten
en halv fiskbuljongtärning
 
Pasta
 
Gör så här:
1. Koka pastan enligt förpackningen.
2. Skär laxen i kuber.
3. Tag en stekpanna och tillsätt lite smör att steka i. Fräs lax och hackad lök några minuter.
4. Tillsätt vatten, buljongtärning och peppar. Låt koka 5 minuter.
5. Tillsätt grädden. Smaka av. Eventuellt behövs lite extra salt. Koka ihop någon minut och tillsätt eventuellt lite maizenaredning om du vill ha en tjockare sås.
 
Servera med pastan!
 

Plugga

2012-10-28 @ 13:50:00
Nu ska jag sätta mig och läsa inför nästa veckas litteraturseminarium. Får hoppas att jag kan koncentrera mig trots grannens musik.
 
Har börjat fundera över middag, men vet inte riktigt än.
Förmodligen blir det något med lax :) Mums!

Cupcakes

2012-10-26 @ 22:00:00
Smaken blev jättebra, men tyvärr blev frostingen lite för hård. Den var inte lätt att spritsa ut snyggt. Utseendet blev inte riktigt som jag tänkt mig, men smakkombinationen mellan det syrliga och salta var toppen! :)
 
Om någon är intresserad av receptet, kan jag lägga upp det.
 
Ha en fortsatt bra kväll!
 
Kramis

Nybakat

2012-10-26 @ 17:20:00
Nu har jag bakat mina syrliga citroncupcakes, så nu står de och svalnar på spisen. Ska ta en bild på det färdiga resultaten sen, så får ni se hur de blev.
 
Har ni någon smarrig cupcake-kombo, så får ni jättegärna dela med er!

Idag blir det cupcakes!

2012-10-26 @ 14:00:00
För en stund sedan gjorde jag frostingen till mina cupcakes som jag ska göra lite senare. Den ska stå i kylen och bli kall, så tänkte det var bäst att göra den i god tid :)
Det blir citroncupcakes med lakritsfrosting. Eventuellt fyller jag dem med lite frosting också, lakritsgalen som jag är.
Kommer upp med bild sen när de är klara :)

Godnatt

2012-10-25 @ 23:00:00
Som sagt, så skulle det inte bli någon avancerad middag idag och det blev det verkligen inte :)
Har vart en stressig kväll, så kom inte hem förrän sent. Fick köpa hem pizza.
Men imorgon ska det bakas, så du dyker det nog upp en och annan bild ;)

Ört- och baconfyllda potatishalvor

2012-10-24 @ 20:00:00
Kvällens middag blev, som sagt, fläskytterfilé med ört- och vitlöksfyllda potatishalvor.
Potatishalvorna tar lite tid att göra, men det är sååå värt det!
 
6 portioner
Ingredienser:
6 st bakpotatisar
1 dl mjölk
200 gr lätt färskost, t.ex philadelphia
1 riven vitlöksklyfta (om man älskar vitlök som jag kan man ta 2-3 st)
3 msk hackad gräslök, det funkar bra med frusen
1 paket bacon
svartpeppar efter tycke och smak
1 dl riven, lagrad ost t.ex prästost eller cheddar
 
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj och skrubba potatisarna lite försiktigt och nagga skalet med en sticka.
3. Lägg potatisarna på ett galler (jag brukar även ha en folieklädd långpanna under, för att slippa skrubba bort om det kommer vätska i botten) i ugnen och baka tills de är mjuka rakt igenom och skalet är hårt (ca.40 min-1 tim). Låt potatisarna svalna lite inför nästa moment.
4. Dela potatisarna på hälften (på längden) och gröp ur dem. Var försiktig så att skalet inte går sönder, för dom ska sparas och sedan fyllas igen. Lägg potatismoset i en skål, tillsätt mjölken och blanda ihop till en jämn smet. Blanda sedan ner färskost, vitlök och gräslök.
5. Klipp baconet i bitar och knaperstek det. Låt det rinna av på hushållspapper, eller tillsätt det direkt ner i potatisröran (beroende på hur rädd du är för fett. Mycket smak sitter trots allt i fettet) Blanda runt och tillsätt svartpeppar efter behag.
6. Portionera upp moset i potatisskalen, sätt dom i en ugnsfast form och strö över den rivna osten.
Sätt in dem i ugnen igen och grädda tills osten fått färg. (ca. 10 min)
 
Lägger upp en rätt tråkig bild på min middag. Såg att jag inte hade några speciella grönsaker hemma, så det ser ju lite andefattigt ut. Överdrev lite med osten också, för att det jag hade kvar skulle ta slut. Men gott smakade det! :)
 

Jordgubbstårta

2012-10-24 @ 19:00:00
Nu när jag väntar på bakpotatisen som står i ugnen, så tänkte jag dela med mig av receptet på min födelsedagstårta som jag gjorde i somras.
En gräddtårta med jordgubbar som jag fick väldigt mycket beröm för.
Det bästa är att den inte var svår att göra heller och det mesta kan man förbereda dagen innan, så att den får stå och safta till sig i kylen.
 
Ingredienser:
Färdig tårtbotten (3 bottnar)
1 påse Dr Oetkers tårtmousse, vanilj
2,5 dl mjölk
1 ask frysta hallon/blåbär
ca. 0,5 dl strösocker
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 tsk florsocker
0,5 liter färska jordgubbar
 
Riven mörk choklad till garnering
 
Köksverktygen som behövs är:
En spritspåse med stjärntyll
Ett tårtfat
En slickepott
 
Gör så här:
Dagen innan!
1. Tina de frysta bären i en skål och häll över strösockret. Rör om lite och låt de tina i rumstemperatur.
2. Vispa ner tårtmoussepulvret i den kalla mjölken. Vispa i några minuter. Om du vill kan du ha i extra vanilj. Jag hade i ungefär en halv tesked vaniljpulver. Låt stå i kylen tills den tjocknat något.
3. Vänd tårtbottnarna upp och ner på tårtfatet och plocka bort de två översta lagren. Det är lättare att göra på det sättet, så du inte riskerar att någon botten går sönder.
4. Bred vaniljmoussen jämnt över bottenlagret. Det blir ett rejält lager, men en torr tårta är väl inget roligt ;)
Lägg sedan på nästa tårtbotten.
5. Mosa till de tinade bären lite, så de saftar till sig. Bred ut jämnt över det andra lagret.
6. Lägg på översta lagret på tårtan, täck över den med plastfolie och ställ in den i kylen över natten.

Innan servering!
Du kan dekorera tårtan någon timma innan servering.
1. Vispa grädden tjock. Blanda i vaniljsocker och florsocker.
2. Skiva alla jordgubbar utom en (den finaste) som jag hade som mitt i min dekoration. Ställ in dem i kylen.
3. Ta ut den förberedda tårtan ur kylen. Täck hela tårtan med ett jämnt lager vispgrädde med hjälp av en slickepott. Ställ in resten av grädden i kylen medan du dekorerar tårtan med de skivade jordgubbarna.
4. Dekorera toppen av tårtan med jordgubbarna. Jag började i en yttre cirkel och jobbade mig inåt. Slutresultatet liknar en blomma. I mitten lade jag den hela jordgubben, men det går givetvis bra att dekorera som man vill.
5. Fyll spritspåsen med resterande grädde. Dekorera tårtan som du känner för. Jag duttade som när man gör maränger runt i två ringar runt jordgubbarna. Sedan gjorde jag ett sicksackmönster runtom på kanterna.
6. Riv slutligen lite mörk choklad och strö det över tårtan.
 
Om du förbereder tårtan endast någon timma innan du ska servera den, behöver du inte slå in den i någon plastfolie innan serveringen.
 
Mer avancerat än så behöver det inte vara för att bli hur gott som helst!


 
 

Dagens middag!

2012-10-24 @ 18:00:00
Nu har jag precis påbörjat middagen.
Det ska bli fläskytterfilé med ört och baconpotatis.
Blir inte att jag orkar laga mat som tar lång tid om jag har varit iväg i skolan hela dagen och ska upp tidigt dagen efter, så jag passar på idag eftersom jag är ledig imorgon. Kan ju passa bra en lillördag :)
 
Recept och bild lägger jag upp när jag är klar!
 
Tillbaka till spisen ;)

"Godmorgon"

2012-10-24 @ 12:40:00
Fick ta sovmorgon idag, så det var skönt! Vaknade 12.00, sömntuta som jag är =P
Snart ska jag bege mig iväg till biblioteket. Kom på att jag glömt att köpa en kursbok som jag måste ha hela nästa vecka inför ett litteraturseminarium, så är lite smått panikslagen.
Stod med boken i min hand igår, men fick inte låna den eftersom jag inte hade min legitimation med mig.
Legitimationen höll jag för övrigt i på morgonen, men lade bort den igen. "Äsch, den behöver jag väl inte idag?" Hmm, jo det behövde jag..
Så nu har jag lärt mig att jag alltid ska ha den med mig. Men jag har bara ett pass, så det tar upp massa plats i väskan! Men det är smällar man får ta :)

Har inte bestämt mig för vilken middag det blir ikväll, men uppdaterar med det senare. Så lägger jag upp recept om någon är intresserad av det. Blir nog inget avancerat idag :)

Välkommen till min nya blogg!

2012-10-23 @ 20:26:00

Hoppas att många vill följa mig och ta del av mina tips som ni kommer få om allt möjligt!

 

 



RSS 2.0