Favoritprodukter inom hud-, ansikts- och hårvård och make up

2013-01-29 @ 15:04:00
Tänkte att jag skulle tipsa er om mina favoritprodukter som jag använder just nu.
 
Till att börja med tänkte jag rekommendera Eucerins ansiktsvård. De jag använder är för torr och känslig hud, men de har produkter för alla hudtyper. Rengöringen och fuktkrämen är oparfymerad och ögonkrämen är parfym- och alkoholfri. Jag har testat massor av olika produkter för både kropp och ansikte. Både i budget och dyrare och ingen har funkat så bra som denna. Då min hud är känslig för starka produkter passar dessa mig perfekt. Dom passar jättebra som makeup-bas och gör att din foundation smälter in fint i huden. Pris står under bilden.
Läs mer om Eucerin
 
Rengöring: 99 kr, Fuktkräm: 159 kr, Ögonkräm: 159 kr
 

Make up-rengöringen jag använder just nu är L'oréals Eye and Lip Make up remover Waterproof.
Om man fuktar två bomullspads med vatten och sedan lägger på lite make up-remover på varje och håller det mot ögonen en liten stund så att sminket börjar lösa upp sig, så får man bort ögon-makeupen enkelt sen.
 
Make up-removern kostar 69 kr på Kicks
 
Mitt favoritbalsam är PHC Colour Protecting Conditioner som jag skrivit om tidigare. Det använder jag som vårdande balsam när jag tvättar håret.
 
Balsamet kostar 60 kr på Kicks
 
Efter att jag duschat smörjer jag alltid in kroppen med en bodylotion eller en body butter och där har jag två favoriter just nu. Dove Pure & Sensitive och The Body Shop Chocomania.
Dove använder jag mest just nu, eftersom den är parfymfri och är anpassad för extra känslig hud. Efter att blandat till en skrubb med olivolja och lite socker och skrubbat kroppen med det i duschen känns det skönt att smörja in kroppen med en mild produkt. Men om man känner att man vill lukta riktigt gott någon gång, så är Chocomania toppen. Luktar underbart!
 
Dove Pure & Sensitive kostar ca. 45 kr och The Body Shops Chocomania ca. 175 kr
 
Jag fick även toppenprodukter av min bror och hans fru i julklapp.
Fotskrubb och fotvårdssalva från CCS. Fick ett set där ett par specialstrumpor ingick så man kunde sova med salva på fötterna för extra bra effekt. Inte helt fel! :)
 
Finns på apoteket just nu till extrapris. Hela setet för 69 kr ord. pris 99 kr.
 
Nu halkar vi över till något helt annat. Min underbara hårborste i svinborst!
Den kommer från Kent och heter Kent Airhedz Pro Smoothing & Finishing Brush AHP12.
Köpte även en Hairbrush Cleaner från samma märke, som gör håret som fastnar lättare att få bort ur borsten.
Kostar 269 kr respektive 35 kr på eleven.se, vilket dom absolut är värda. Grymma båda två!
 
Och nu till smink!
 
Jag har två favoritkajalpennor, en hudfärgad och en svart. Den svarta är vattenfast och har ett sudd på ena sidan för att kunna sudda linjen för en mer sotad look. Använder den hudfärgade till vardags och den svarta till fest, oftast :)
Den hudfärgade heter Isadora Inliner Kajal, nr 56 (Blonde) och den svarta L'Oréal Infallible Eyeliner, nr 301 (Black).
 
Isadora kostar 79 kr och L'Oréal 95 kr, båda på Kicks.
 
 
Och sist, men inte minst min favoriteyeliner!
Denna kommer från E.L.F och heter E.L.F Cream Eyeliner. Till denna ingår även en liten snedskuren pensel som funkar rätt bra att måla med. Men jag använder en med längre skaft då jag tycker att det är lättare att se när man målar då.
Du kan beställa massor av billig make up av bra kvalitet med snabb leverans och till låg frakt här: E.L.F
 
Denna kostar 3,75 pund, ca 38 svenska kronor
 
 
Jaa, detta blev ett långt inlägg men det kan vara svårt att hitta bra produkter ute i produktdjungeln. Så nu har ni fått lite tips på produkter jag gillar i alla fall :)

Fajitas-tajm!

2013-01-27 @ 21:19:58
Tacos i alla ära alltså, men ibland kan det vara roligt att variera sig lite. Idag blev det fajitas istället för att ha lite mys sista dagen innan Philip börjar jobba :)
Man ska egentligen ha strimlad paprika som man steker med kyckling och lök, men varken jag eller Philip gillar mjuk, stekt paprika så vi brukar hoppa den.
Så det blev kyckling och lök som vi blandade ihop med en Fajitas-kryddmix från Santa Maria och som tillbehör tortillabröd, sallad, kall sås, rå lök och majs.
Mums säger jag bara! :)
 

Kalas!

2013-01-26 @ 23:45:00
Idag har vi varit på kalas hos Ammi som är min lilla brorsdotter. Hon fyller två år om ett par dagar och med några återbud fick jag och Philip rycka in och hjälpa till att äta upp tårtan :D Tackar man ju inte nej till och den var jättegod! Mysig dag helt enkelt :) Och nästa helg ska vi dit och fira igen, eftersom det är då som släkten ska fira henne. Men om man kan får man ju ställa upp, så vi var med och firade idag också. Men presenten får hon inte förrän nästa vecka ;)

Aldrig mer schampo!

2013-01-25 @ 23:49:12
Jag har nu hållit på med balsammetoden i 2 månader. Jag behöver bara tvätta håret två gånger i veckan och mitt hår har aldrig varit så blankt som nu. Och detta trots att jag inte använder några andra produkter än två olika balsam. Efter att jag duschat låter jag bara håret självtorka. Kammar inte igenom det, då jag gör det när mitt andra balsam sitter i håret och är lätt att reda ut. Eller om jag ska sova direkt, sätter jag upp det i en knut och släpper ut det på morgonen.
Känns skönt att det är så himla lättskött för det var det verkligen inte innan. Då var det fönapparater hit och plattänger dit, värmeskydd, hårmousse, spray och allt möjligt. Så jag tackar för denna underbara metod som gjort mina hårproduktskostnader betydligt lägre!
 
Just nu använder jag Neutral Balsam som tvättbalsam. Det är ett parfymfritt balsam, som är bra mot min känsliga hårbotten och det har extremt få ingredienser. Endast 6 stycken! Och till vårdande balsam PHC Colour Protection, eftersom det behåller mitt färgade hår snyggt längre :)
 
Och bilder såklart!!
 
 

Nypyntat hem!

2013-01-24 @ 17:27:00
Idag kom köksgardinen hem på posten. Det blev så himla mycket bättre än innan! :) Det är inte lättmatchat med så svåra tapeter som vi har i köket. Tråkigt nog fick vi inte byta dom när vi flyttade in, men nu känns det ändå okej. Får ha fokus på gardinen istället för tapeten, för jag gillar den verkligen! :)
I vardagsrummet har vi fått bytt alla kuddfodral till röda och svarta, så att dom passar in bättre. Nya lampskärmar till vardagsrummet har vi också köpt, så att fönsterlamporna är likadana.
Lyckliga jag!
 

Shopping!

2013-01-21 @ 18:39:18
Har försökt hitta en gardin till köket, men en vanlig gardinkappa blir för kort till vårt stora köksfönster. Har därför kikat efter en hissgardin istället, så kan jag bestämma längden själv :)
Hittade en fin på jotex.se, så den har jag beställt nu tillsammans med nya kuddfodral till våra soffkuddar så att dom passar in bättre och panelgardiner i en plommonlila färg om vi skulle tröttna på det svart/röda temat som vi kör på nu. Alltid kul att ändra om lite ibland!
Sedan har jag behövt köpa nya makeup-borstar ett bra tag, men ekonomin har inte tillåtit det. Men denna månaden har jag kunnat unna mig det. Beställde från ELF. Billigt och bra, så fick lite mer för pengarna. Så nu är inte bara fem borstar påväg hem på posten utan även en ansiktsprimer, puder, rouge, läppstift och en spray som man fixerar sminket med när det är klart :) Summa summarum 340 kr med frakten. Inte helt fel!

Kökspyssel!

2013-01-20 @ 17:00:21
Igår storstädade vi lägenheten och då passade jag även på att byta knoppar i köket till ett par röda istället för dom tråkiga vita som oftast sitter som standard.
Lite jobb och stooor skillnad!
 
Jämförelse
 
 
I like it!

Highlight & Contouring

2013-01-20 @ 16:55:00
FÖRE /Before                                                     EFTER/After
 
 
Eftersom det var utgång igår tänkte jag att jag skulle prova på att forma ansiktet med hjälp av skuggning och highlighting. Jag tycker själv att skillnaden är stor! Vad tycker ni?
Har skuggat under kindbenen, käkarna, hakan, näsans sidor och tinningarna.
Färgade förövrigt håret igår också, så nu får ni även se resultatet ;)
 
 
Avslutningsvis en bild från igår på fina Fia!

Röntgen

2013-01-17 @ 16:05:00
Då har man varit en sväng i Bäckefors för att röntga händerna och fötterna. Det är tydligen där man ser förändringar på lederna först. Får svar om 7-10 dagar, så det känns bra. Sen ska jag till reumatologen den 18e februari. Lite nervös inför det, men hoppas på det bästa.
Det här blir mitt första inlägg från mobilen. Smidigt ju :)

Glada nyheter!

2013-01-15 @ 23:16:22
Philip har fått jobb!! Dom ringde imorse. En stor sten föll från hjärtat! Inte kul att gå runt och tänka på ekonomi hela tiden, så nu känns allt plötsligt mycket lättare. Han ska skriva kontrakt på fredag och så börjar han den 28 januari. Tjoohooo!
 
Älskar dig finaste! <3
 
 
 

Kycklingwok med nudlar

2013-01-15 @ 19:27:51
Efter en massa skrivande på tentan kände jag att det var dags att äta middag.
Idag slängde jag ihop en kycklingwok med nudlar i. Så fick vi äntligen invigt wokpannan som jag och Philip fick i julklapp :)
Den var superenkel att göra också:
Fräs på frysta wokgrönsaker. Stek strimlad kyckling, kryddad med salt, lite peppar och curry, separat och koka äggnudlar. Blanda allt i wokpannan och häll på en woksås från Santa Maria. Jag använde smaken  "Ginger, lemongrass". Blanda ihop och servera.
Det blev en hel del sting i woken, men den var god. Bara mina smaklökar som inte är vana vid att äta stark mat längre sedan min mage pajjade. Philip gillade det också! :)
 

Och äntligen det alla har väntat på...TAPETBILDER!

2013-01-14 @ 16:26:44
Ja, jag vet. Jag är lite seg. Men jag skyller på att det mörknar så tidigt och jag alltid kommer på att jag skulle ta bild när det mörknat. Men nu så:
 
 
♥ TADAA!! ♥
 

Och bara för att det börjat skymma, så ser tapeten lite ljusare ut än vad den egentligen är. Den är typ blyertsgrå med lite skiftningar i. Och sen så är ju en helgrå tapet som den är inte jätterolig, men sen när vi hittat saker att hänga upp på väggarna, då jäklar! :)
 
Något mellanting där ungefär. En bild tagen utan tänd lampa och den andra med.

Tentaångest

2013-01-14 @ 16:05:00
Idag har min fina lillebror varit här och försökt hjälpa mig lite med tentan. Det är skönt att ha någon att diskutera med för att se saker ur andra perspektiv. Begrepp kan ju vara lite svåra att förstå ibland. Så nu kan jag fortsätta skriva när han gått hem. Känns skönt att ha skrivit någonting trots huvudvärk och sjuk ledvärk.
Mår inte alls bra idag. Knäna och fötterna gör ont och när jag skriver på datorn får jag ont i fingerlederna och axlarna.
Har i alla fall fått bokat en tid för utredning hos reumatologen idag, så ska dit den 18e februari. Förhoppningsvis får jag reda på vad som är fel. Och på torsdag är det dags för röntgen. Så nu händer det äntligen grejer! SKÖNT!

Filmer som man inte behöver se!

2013-01-13 @ 00:10:00
När jag ändå rekommenderat bra skräckfilmer, så har jag ikväll sett två som verkligen var kassa. En svensk film från 2012, "Mara". Sjukt kasst skådespeleri och inte läskig alls. Den andra hette "The apparition", även den från 2012. Förstod ingenting. Så nej, se inte på någon av dom! :P Eller om ni vill ha ett gott skratt kan jag rekommendera "Mara", men vill du bli skrämd föreslår jag att du ser någonting annat. Ove Sundberg i Solsidan är läskigare i jämförelse.
Nu är det läggdags! :)
 
Natti!

Tips till 80-talsfest!

2013-01-12 @ 19:46:00
Om du ska på 80-talsmaskerad kan du kanske behöva tips på outfit och smink.
Var själv på en sådan maskerad för ett tag sedan, så tänkte dela med mig av mina sminktips och vilka kläder jag hade på mig :)
 
 
Jag förknippar 80-talet med starka färger, krusat hår och benvärmare.
Körde på en rosa/blå make up. Rosa över hela locket och blått vid kanten av ögonlocket, blå kajal och lösögonfransar. Och såklart ett knallrosa läppstift! Krusat hår uppsatt i en sned tofs, färgglad klänning, rosa leggings och svarta benvärmare. Som pricken över iet, en jeansjacka med upprullade ärmar :)
Lite kul att gå utanför gränserna. Inte direkt såhär jag brukar gå till vardags :)

Skräckfilmstips!

2013-01-12 @ 02:53:00
Jag älskar verkligen att se på film och serier! Favoriten är skräck.
Rekommenderar verkligen att se på serien "American Horror Story". Det är ovanligt med en skräckserie och den är verkligen spännande. Just nu finns det två säsonger som är oberoende av varandra. Tycker personligen att säsong 2 är bättre än 1an :)
 
Tänkte skriva min topp 10 lista med bra skräckfilmer/thrillers. Har sett så himla många, men dom bästa än så länge är:
1. The woman in black
2. Sinister
3. Insidious
4. The fourth kind
5. Grave encounters
6. The eye
7. The descent
8. Eden Lake
9. Orphan
10. Vacancy
 
 
 

Skönt att denna kursen snart är över...

2013-01-11 @ 20:39:02
Tappat motivationen helt till att skriva tentan som det är dags för nu. Det sköna är att när jag lämnat in den så är kursen avslutad! Nästa kurs verkar mycket mer intressant. Den handlar om makt, kön och etnicitet så vi har nog många intressanta föreläsningar och gruppdiskussioner framför oss skulle jag tro :)
Hoppas verkligen att den kursen blir lättare, så att motivationen kommer tillbaka. Segt när man bara får ångest inför varje moment när man verkligen vill arbeta som socialpedagog i framtiden. Får kämpa på helt enkelt! :)
 
Hoppas att ni får en fin fredagkväll!

Nya tapeter!

2013-01-10 @ 00:00:01
Har inte kunnat uppdatera här nu på ett par dagar pga. att det har tapetserats om här hemma.
Så jäkla snyggt blev det! Istället för dom tråkiga vita har vi valt en blyertsgrå färg. Försökte ta en bild för att visa, men det är för mörkt här nu, så får ordna det imorgon när det är ljust ute :)
Är jättenöjd och det är så skönt att allt är färdigt nu. Får ta tag i att packa upp dom sista lådorna någon dag nu också, så vi kan använda lägenheten till fullo :)
 

Ögonskuggspalett

2013-01-05 @ 18:53:53
Tänkte tipsa om en toppenbra och billig ögonskuggspalett som jag hittade på Rusta (??)
Lite oväntat då det inte är det första man kikar efter när man kliver in där.
80 skuggor för 99 kr. Och pigmentet är bra för sitt pris!
Paletten innehåller både varma och kalla färger, matta och skimriga och vissa med glitter i. Så oavsett tillfälle finns det någon skugga som passar.
Det enda jag kan störa mig på är att dom döpt varje skugga och att palettutformningen ska likna en Ipad.
Men vafan, I-landsproblem :)
 
Bilden är tagen med min mobilkamera, så tycker inte att färgerna gör sig rättvisa. Men man ser ju på ett ungefär i alla fall :)
 
Ögonskuggspalett 80 skuggor - 99 kr, Rusta
 

Uppdatering av min nya foundation

2013-01-03 @ 21:39:50
Min nya foundation funkar bättre än den förra jag hade (se tidigare inlägg). Den täcker inte så bra som jag tänkt, men jag ska införskaffa en primer att ha som bas så hoppas på att den får bättre fäste och täcker mer då. Ska även köpa ett nytt puder för att fixera efter att jag lagt på min foundation, så att den håller bättre under dagen.
Så än så länge tycker jag att det känns som en bra vardagsfoundation. Vill man ha mer täckning, ska man välja en annan. Men hyn blir jättemjuk och hudfärgen blir mer jämn efter att man applicerat den, så det kan jag absolut inte klaga på! Däremot täcker den inte rosiga kinder så bra, så det får man använda concealer till.
Ska försöka ta en bild nu i dagarna, så ni får se resultatet :)
Sedan ska jag exprimentera lite med basen för att se om den täcker bättre!
 
Nu ska jag se på film! Den underbara filmen "Så som i himmelen" går på 2an nu klockan 21.45. Har sett den massa gånger, men det blir första gången för Philip. Ska bli kul att se om han gillar den :)

Middagsuppdatering!

2013-01-03 @ 21:17:36
Gratängen blev en "dijonig" historia.
Kokade pasta, stekte bacon och kyckling kryddad med peppar, soja och chilisås, blandade det i en gratängform och hällde över en röra som bestod av creme fraiche, grädde, chilisås, dijonsenap, salt och peppar. Strödde över riven ost och gräddade i ugnen tills gratängen fått fin färg :) Jag som gillar dijonsenap tyckte att det var gott! Riktigt enkelt och man kan ju slänga ner det man har hemma. Bra en vardag om man inte vill sätta igång med storkok utan ha middagen serverad på 30-45 min :)

Middagsdags!

2013-01-03 @ 17:45:35
Nu ska jag bege mig ut i köket och laga middag! Har slarvat lite med maten nu det senaste när både jag och Philip vart sjuka, men idag blir det pastagratäng med kyckling och bacon :) Ska bli gott med riktig middag!
Uppdaterar med resultatet :)

Ny design!

2013-01-02 @ 00:04:09
Nytt år, ny design! :)
Vi får se hur lång tid det tar innan jag tröttnat på den. Älskar förändring :)
 
God fortsättning på er! Kraaaam

Nytt år, nya möjligheter!

2013-01-01 @ 17:23:25
Det gångna året har för min del varit tufft på många sätt. Det mesta har med min hälsa att göra. Min kropp har tagit stryk av all stress som har varit genom åren, så jag är lite känslig för påfrestningar nu.
Jag började trots allt plugga på högskolan efter att varit sjukskriven fram och tillbaka under två års tid pga uppmattningsdepression. Jag är glad att jag vågade prova! Klarar det bättre än jag trodde, men vissa dagar är det så klart tufft. Jag har också fått problem med mina leder, så väntar nu på utredning hos reumatologen. Det har varit händelserikt på familjefronten, men inte mycket positivt så det är inget jag känner behov av att gå in på just nu.
Självklart har det inte bara varit ett negativt år! Jag kom in på högskolan!! Det är jag jättestolt över! Jag och Philip var iväg till Tyskland i somras och det var jättemysigt! Vi har skaffat två underbara katter och viktigast av allt..VI HAR FLYTTAT! :D
 
Så jaa, men kan väl säga att det jämnar ut sig mellan det jobbiga och roliga. Är glad att året slutade bra i alla fall, med flytten i december. Det känns gött att starta det nya året på topp! Nu hoppas jag att det fortsätter uppåt!
Känns som att år 2013 kan ha massa bra att erbjuda! Det ser jag fram emot :)


RSS 2.0