Julstämning

2012-11-29 @ 18:53:35
Idag har jag äntligen tagit mig tid att handla dom första julklapparna. Kan vara bra att ha det mesta köpt i alla fall, så blir det inte så stressigt mitt uppe i flytten. Och så har adventsljusstaken åkt fram inför söndag. Vill inte pynta för mycket, för då blir det ju mer att packa ner om två veckor. Lillebror kommer förbi på glöggmys första advent. Får se om han tar flickvännen med sig. Så snart ska det julbakas lite smått också :)
Och imorse när jag vaknade var det alldeles vitt ute! Kan det bli bättre? ;)
 
Förresten, fick godkänt på min första hemtenta! Känns hur gött som helst! Så nu ska jag njuta under helgen och på måndag får jag en ny som ska skrivas :P hihi
 
 
 

Pastasås med bacon och champinjoner

2012-11-28 @ 18:36:00
Var så hungrig, så missade att ta bild! Förlåt!
Men receptet ska ni få på denna megagoda och enkla pastasås :)
 
Jag använder laktosfria produkter, så recepten jag lägger upp fungerar alltid lika bra med laktosfritt.
 
Ingredienser:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 pkt bacon
8-10 färska champinjoner
4 dl creme fraiche
 
Hacka gul lök och riv eller pressa vitlöken. Fräs i smör en liten stund och klipp sedan ner baconet. Stek tills baconet fått lite färg och skiva under tiden champinjonerna. När du är nöjd med baconet slänger du i champinjonerna och steker allting tillsammans tills champinjonerna förvällts och vattnet i stort sett kokat bort. Lägg då i creme fraichen i pannan och låt den smälta ner och blandas ner med de övriga ingredienserna. Låt det småputtra och smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt.
Servera med pasta!

Städa städa städa

2012-11-28 @ 15:36:53
Nu städas det för fullt här hemma. Fick flyttat dagen vi ska flytta till den 15 december. Det är toppen, för då hinner jag skriva klart och lämna in nästa hemtenta innan vi flyttar härifrån!
Sedan har jag beställt julgardiner som jag längtar efter att få hänga upp i nya lägenheten och så har vi köpt nytt skrivbord, soffbord och en ny hylla. Ska förmodligen få byta tapeterna i vardagsrummet, så det är ju gött. Men kökstapeterna var det tydligen inget fel på (förutom att dom ser förjävliga ut!), så dom får vi stå ut med och tapetsera om själva när vi har möjlighet. Dom är beiga med bruna små blommor på. Vet inte hur man ska lösa inredningen i köket för att få det snyggt, så tips tar jag gärna emot! :)
 
Nu ska jag läsa lite inför måndagens seminarium, men boken är så sjukt jobbigt skriven så får se hur mycket jag orkar med.
 
Sedan ska jag slänga ihop en pastasås med bacon, lök, vitlök och creme fraiche. Hur enkelt som helst och megagod, så det receptet kan jag dela med mig av sen tillsammans med en bild.
Vad sägs om det? ;)
 
Ha det så bra sålänge!

Balsammetoden

2012-11-24 @ 14:15:00
Min hårbotten blir torr i perioder och vill därför inte tvätta håret så ofta. Har funderat ett tag på att börja med "Balsammetoden", men det har inte blivit av. Men häromdagen började jag läsa på och idag började jag. Så nu ska vi se om min hårbotten blir mer återfuktad och kliar mindre. Förhoppningsvis behöver jag inte tvätta håret lika ofta om jag använder mig av den metoden när talgproduktionen stabiliserat sig.
Så jag har höga förhoppningar och ska hålla er uppdaterade!
 
Är det någon mer som använder Balsammetoden? Hur funkar det?
 
Läs mer om Balsammetoden

Flytt!

2012-11-22 @ 11:36:57
Vi fick lägenheten som vi kollade på i tisdags! Så snart blir det flytt och jag längtar såå!! :D
Så nu säljs och rensas det här hemma.
Ska bli skönt att börja om på nytt. Valde nämligen inte den lägenheten som jag bor i nu. Fick flytta till den tillsammans med min lillebror för två år sedan pga. familjeproblem. Men förra julen flyttade lillebrorsan och nu ska äntligen jag och Philip få något eget som vi valt själva :) Känns helt otroligt att äntligen kunna lägga jobbiga minnen bakom sig och börja om på nytt! :)
 
Wiiie!
 

Lägenhet!

2012-11-20 @ 16:04:31
Var på visning förut och gillade verkligen lägenheten! Hoppas att vi kan få den, så jag kan flytta närmare mina syskon. Kommer bo granne med min storebror och hans familj i så fall, så det hade varit hur mysigt som helst! :)
Vi får svar på torsdag, så nu tänker jag hålla tummarna. Hoppas hoppas hoppas!
 
Om en stund ska jag och Philip vara barnvakt medan min storebror och hans fru går ut och käkar. Ska bli mysigt, hon är så go! :)
 

Äppeltosca

2012-11-20 @ 00:25:00
Idag har det varit fullt upp som vanligt, men nu blir det lugnare några dagar igen.
Imorgon (eller idag, eftersom klockan är över tolv) ska jag och Philip på lägenhetsvisning.
Hoppas verkligen på att få den lägenheten! Perfekt läge för katterna att kunna springa fritt :)
 
Lovade att lägga upp en bild på äppelkakan och eftersom det tog ett tag för mig att få tummen ur, så lägger jag upp tre istället ;)
 
Kramis
 
Receptet finns hos Shop-a-holic mom.
 

Äppelkaka

2012-11-18 @ 14:55:53
Nu står äppelkakan i ugnen. Vi får snart besök, så tänkte bjuda på nybakat. Innan dess har vi städat och så har jag hunnit med att läsa lite inför morgondagens föreläsning. Känner mig helt slut. Har gjort det kroppen klarar av. Nu ska jag vara social resten av dagen, men lägger upp en bild på kakan senare ikväll, eller imorgon :)
 
Hoppas att ni har haft en bra helg!
 
Kram Julia
 

Röjardag

2012-11-18 @ 00:58:41
Idag har jag rensat garderoben på gamla kläder. Blev en hel del. Tänkte att det var bäst, eftersom vi förhoppningsvis får flytta i december. Sen har jag rensat bort tallrikar och bestick som vi inte behöver och gett det till min lillebror :) Imorgon ska jag köpa tapetklister och tapetsera över ett hål som jag lagat i väggen, efter dörrhandtaget. Tråkigt när det blir tvärdrag och att väggen är så klen att den inte håller när dörren smäller upp. Men snart är det fixat i alla fall! Försöker få sålt och bortskänkt grejer som jag inte behöver. Är lika bra att göra sig av med det, så blir det mindre att packa ner i flytten :)
 
Nu är det läggdags!
 
Natti natti :)
 

Husmanskost

2012-11-16 @ 19:17:31
Det är sån himla skillnad när man gör hemmagjorda köttbullar! Det är verkligen värt besväret att stå och rulla dom och göra hemmagjort potatismos, gräddsås och lingon till.
 
Recept:
500 gr nötfärs
1 riven gul lök
1 dl grädde
1 ägg
1 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
salt och peppar
 
Blanda, rulla till bollar och stek jämnt runt om!
 
 
 

Provtagning

2012-11-16 @ 12:27:06
Nu har jag varit iväg till vårdcentralen för att lämna blodprover. Fyra gånger fick dom sticka mig innan dom fick det dom ville ha. Och blodprov är det värsta jag vet, så jag är stolt över att jag klarade av det! En gång i armvecket, där dom inte fick nåt, sen i handen och då fick dom lite och sen fick dom ta proverna i två fingrar. Pain!!
Så om en vecka ungefär får jag veta om jag har reumatism eller inte. Har sjukt ont i knäna och armbågarna värker, så vi får se om det beror på ledgångsreumatism eller inte. Försöker inte tänka på det.
 
Ikväll ska det göras köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon. Ska bli gott! :)
Och nu ska jag skriva ihop en kompletteringsuppgift som jag tänkte skicka in ikväll.
 
Hoppas att ni mår bra!
Om någon som läser har samma besvär som jag med lederna och kanske har några tips, så får ni gärna dela med er.
 
Ha en mysig helg!
 
Kram på er!
 

Recension - Breaking Dawn: Part 2

2012-11-15 @ 00:20:00
Filmen var spännande och oväntad och den kändes som att den bara höll på i en timma innan den var slut. Men det kändes inte som att man fick se tillräckligt. Ville se mer! Klart sevärd om man gillat dom andra. Händer en hel del ballt! :)

Breaking Dawn: Part 2

2012-11-14 @ 19:23:40
Snart ska jag och älskling på bio! Har sett fram emot att se andra delen av Breaking Dawn sedan jag gick ut från biografen förra året. Hoppas att den är lika bra som dom andra filmerna!
Ska hålla er uppdaterade! :)
 
Kraaam!

Nervös

2012-11-13 @ 13:51:12
Jag är lite nervös just nu. Har pratat med läkaren, eftersom jag har ont i lederna. Jag är orolig för att jag kanske fått ledgångsreumatism, då det ligger i släkten.
På torsdag ska jag till vårdcentralen och lämna prover. Jag har så sjukt ont i knäna. Om jag sätter mig på golvet, så kommer jag knappt upp själv utan min sambo får hjälpa mig. Försöker tänka positivt, men symptomen stämmer väldigt väl överens med symptomen min mamma hade i början.
Vi får se vad som händer. Känns hopplöst bara när jag är såpass ung och att det är stor risk att det gör det jobbigare under en framtida graviditet. Det är som ett lotteri, vissa mår toppen under tiden andra mår hur kasst som helst.
Hoppas på att turen ligger på min sida för en gång skull :)
 

Ååh vad jag vill flytta

2012-11-10 @ 22:42:10
Jag hoppas så himla mycket att jag och Philip får lägenheten vi kikat på! Trivs inte där vi bor nu, så hade varit trevligt med något som känns som ett hem.
Idag har vi lagt ut massa annonser på saker vi inte behöver och nu har jag kikat runt efter lite inredning.
Är helt kär i shabby chic grejer. Vill att mitt hem ska vara ljust med massa små söta detaljer. Så nu håller jag tummar och tår för att vi ska få den. I så fall flyttar vi inom en månad :)

Fullt upp!

2012-11-10 @ 12:40:18
Snart ska jag och älskling åka till affären och handla lite. Blir tacopaj ikväll, ska bli gott! :)
 
När vi kommer hem ska vi leta igenom i förrådet efter grejer vi kan sälja. Ska ju förhoppningsvis flytta i december, så då kan det vara skönt att bli av med lite grejer innan dess.
 
Hoppas att ni har en bra helg!
 
Kramis
 

Brunett

2012-11-09 @ 23:43:00
 
 
 
Då är man brunett igen! :) Vad tycks?

Irriterad...

2012-11-09 @ 11:56:05
Kul när man ska ringa till läkaren 8.00 på morgonen och får sitta i kö i 45 min..då bryts samtalet och jag ringer upp. Då blir jag kopplad till växeln och får knappa in mitt telefonnummer och dom säger att dom ska ringa upp 11.35. När dom äntligen ringde fick jag reda på att läkaren jag skulle prata med var ledig idag, så då har jag alltså suttit i telefonkö i 45 minuter i väntan på att nån ska svara, när det inte ens sitter någon på andra sidan?! Varför stänger dom inte av växeln då?? Så nu ska hon ringa mig på tisdag. Det är ju kul att få provsvar en månad för sent när hon egentligen skulle ha ringt mig i mitten av oktober. Är lite smått irriterad nu...

Läskigt

2012-11-09 @ 00:26:36
Kollade precis på det nya programmet "Stalkers" på tv3play. Hjälp, vilket läskigt program. Blev riktigt illa till mods och det är sorgligt att det finns så sjuka människor, som kan få för sig de mest konstiga saker.
Rekommenderar er verkligen att se det! Jag kommer följa det i alla fall!
 
Nu är det dags att sova. Har ingen skola imorgon, men ska upp och ringa läkaren för att få mina provsvar. Så får jag äntligen veta om jag har hypotyreos eller inte. Och så ska jag få kollat upp mina leder. Nervöst.
 
Fortsättning följer...
 
Godnatt! :)
 

Stolt!

2012-11-07 @ 23:11:21
Riktigt skön känsla när hemtentan är klar och inskickad. Nästa vecka börjar den nya kursen. Ska bli kul!
Nu är det dags för min skönhetssömn :)
 
Kram!

Schampo och balsam för känslig hårbotten

2012-11-06 @ 21:11:00
Efter att ha börjat på högskolan och tidigare varit väldigt känslig för stress då jag varit utbränd, sa min hårbotten ifrån. Det började klia och jag fick massa utslag i hårbotten. Fick lite smått panik och visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag duschade håret färre gånger varje vecka och använde istället torrschampo när jag behövde. Jag köpte Batiste och det var verkligen grymt! Håret blev mjukt och volymigt..men...
Sedan blev det ännu värre. Tror att min hårbotten reagerade på torrschampot, eftersom det är ganska starkt parfymerat. Jag googlade runt lite och tänkte att jag kanske skulle prova på något parfymfritt för känslig hårbotten och hittade Wellas Calm Sensitive schampo och balsam. Köpte det och ärligt talat så kändes det bättre redan efter första tvätten! Köpte även Apolivas parfymfria Styling powderspray från Apoteket och använder det som torrschampo när det behövs. Håret har blivit jättefint och mjukt, så snart kan jag äntligen färga håret igen. Har inte vågat göra det när det kliat så (vilket man kan se på bilderna längre ner i bloggen. Har en hel del utväxt)
 
Så snart ska håret färgas brunt!
Och för alla känsliga hårbottnar där ute; Köp Wella Calm Sensitive. Visst, det luktar ju ingenting när du duschar, men det är det absolut värt! Tycker jag i alla fall! :)
 
 
 

Tenta

2012-11-06 @ 17:29:08
Det tar ett tag att skriva hemtenta ändå, lite tidsoptimist som man är. Satt hela dagen igår och skrev och nu idag också, men det tar ju lite längre tid än jag trodde. Eftersom detta är min första tenta som jag skriver, så har jag i alla fall koll till nästa gång :) Jag får ju läsa och skriva om vartannat, så det blir inget flyt direkt.
 
Om någon har några bra tips på hur man ska lägga upp det hela när man ska skriva hemtenta, så dela gärna med er :)
 
Hoppas att allt är bra med er! Om det är något speciellt ni undrar över eller så, är det bara att fråga.
 
Kram

Trött

2012-11-04 @ 19:58:00
Är sjukt trött just nu, så funderar på om man ska lägga sig tidigt för en gång skull. Blir nog att jag hoppar i säng vi tio :)
Men nu blir det kaffe och Solsidan!
 

Here I am

2012-11-04 @ 15:35:00
Såhär ser jag ut idag. Lite småsliten och trött, pga det tråkiga vädret men med en slarvig knut och en enkel makeup känner jag mig genast lite piggare :) Sjukt gosig tröja förövrigt! Från H&M, 299 kr
 
 

Hemtenta

2012-11-04 @ 00:41:00
Då har det blivit dags att skriva min första hemtenta. Den ska vara inne på onsdag, så har börjat skriva på den idag.
 
Letar förövrigt efter kurslitteratur för kurs nr 2 på Socialpedagogiska programmet (Vardag och livsvillkor), så om någon har några böcker är jag intresserad av att köpa :)
 

Kväll

2012-11-03 @ 18:50:00
Nu ska jag äta ugnsstekt lax med kall sås och potatis. Kommer änna bli gott!
Sedan ska jag mysa med min älskling. Ska väl se på någon film eller Glee :)
 
Om någon har något bra filmtips, får ni gärna dela med er! Framförallt om ni sett någon läskig skräckis eller grym komedi :)
 
Ha en mysig kväll allihopa!
 
Kramis
 

Scones

2012-11-03 @ 14:28:00
Ville överraska älsklingen med frukost, så jag tände lite ljus, bakade scones, gjorde te och dukade fram. Han blev överraskad att jag hunnit med det innan han kom upp. Det blev väldigt lyckat! :)
Tur att scones är så lätta att slänga ihop!
 
Ingredienser:
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 krm salt
50 gr smör
2 dl mjölk
 
Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Fördela smöret och blanda ihop det med mjölblandningen.
3. Tillsätt mjölken och rör ihop snabbt till en deg.
4. Dela degen i två delar och platta ut dom till två rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt (ca. 1,5 cm tjocka)
5. Skär ett kryss över båda rundlarna, så bröden blir lätta att bryta isär. Nagga dem lite.
6. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i 10 min.
 

Spänningshuvudvärk!

2012-11-02 @ 23:57:00
Usch, vad jag mår dåligt!
Jag har megahuvudvärk. Känns som att det kan vara migrän på g tyvärr.
Det drar i nacken och jag ser suddigt på högerögat.
 
Om någon har tips på någon bra huskur tas det tacksamt emot!
Har provat Alvedon, vatten, kaffe och massage. Blir nog sängen snart för min del.
 
Kram på er!


RSS 2.0