Hur jag färgade mitt hår från mörkbrunt till rött

2014-12-27 @ 17:10:00
Jag lovade ju att skriva ett inlägg och beskriva hur jag gjorde när jag färgade håret hemma, så här kommer det.
 
Jag tänkte börja med att skriva att detta är något som funkade för mig. Allas hår reagerar olika, så det kanske inte blir samma resultat för dig. Jag har aldrig färgat håret hos frisören, utan har lärt mig att göra det själv. Känner du dig osäker, så är det bättre att gå till frisören för att få det gjort, så du inte riskerar att skada ditt hår.
 
FÖRE/BEFORE:
 
EFTER/AFTER:
 
Jag tycker inte om att avfärga håret, då det brukar slita så fruktansvärt mycket när man bleker det och jag har precis fått mitt hår hälsosamt igen, efter att ha blekt det flera gånger från mörkt till ljust. Så jag satt och letade efter alternativ och hittade en produkt som lät för bra för att vara sann. Produkten heter Colour B4. Dessa säljs inte på så många olika ställen i Sverige. De skulle finnas på vissa Ö&B och City gross jag hittade den på mitt närmaste City gross för 159 kr. Det fanns två olika typer och jag köpte den med extra styrka för att jag har flera lager färg i mitt hår.
 
Jag trodde inte att den skulle funka så bra att jag skulle vilja rekommendera den, så jag tog bara en mobilbild på förpackningen.
 
Colour B4 fungerar så att den går in i hårstrået och krymper färgpigment som finns i hårstråna och gör att man sedan kan skölja ur dom ur håret. Den funkar alltså bara på tidigare färgat hår. Det innehåller ingen ammoniak eller blekningsmedel, vilket är det som sliter mest på håret, vilket var det som gjorde att det kändes för bra för att vara sant.
Det viktigaste med denna är att man ska hålla huvudet varmt under verkningstiden, så jag hade en duschmössa och en handduk över. Om håret blir kallt stannar processen av. Jag lät det sitta i en timma, som är längsta verkningstiden, och sen ska man skölja håret väldigt länge under varmt vatten. Jag tror att det var först 10 minuter, sen ska man ha i efterbehandling och skölja ur det i 10 minuter till och sen i med lite efterbehandling till och skölja ur. Så för att det ska funka är det viktigt att läsa och följa instruktionerna ordentligt! Sist slängde jag i lite balsam, för efterbehandlingen är mer som ett schampo och jag behöver balsam i för att kunna kamma ur håret.
 
Efter Colour B4 såg mitt hår ut såhär:
Jag ber om utsäkt för den suddiga bilden. Det hann bli mörkt innan jag blev klar..
 
Det försvann verkligen jättemycket färg och mitt hår blev inte alls slitet av det. När jag använt avfärgning tidigare har håret ibland blivit som tuggummi, men det blev det inte alls nu. Enda nackdelen med Colour B4 är att det luktar vidrigt! En blandning mellan hårborttagning och kompost. Så jag blev rädd först att jag skulle tappa håret, men det sitter allt kvar och jag har inte tappat mer än vanligt! : )
 
Efter detta tyckte jag att det var tillräckligt ljust för att använda den röda hårfärgen. Jag väntade dock till dagen efter, för att det blivit så sent, men man kan färga håret direkt efter att man använt Colour B4 om man vill.
 
Jag använde denna hårfärgen från Scwartzkopf: 6.88 Intense Red
 
RESULTAT:
 
Jag vill med detta inlägg egentligen bara tipsa om Colour B4, för jag är verkligen förvånad över hur bra det funkade. Om jag väljer att byta hårfärg igen är det denna jag kommer att köpa för att bli av med gamla färgpigment och inte bygga på massa pigment på hårstråna.
 
Men som sagt, är du osäker, så lägg hellre extra pengar på att gå till frisören. Detta är hur jag väljer att göra det och det är vad som funkar för mig och kanske kan det hjälpa någon som hellre vill göra det själv hemma.
 
Kram♥

Kommentarer
Postat av: Tjena Nina

Jag har också använt Colour B4, det är superbra! :D Dock så lindade jag in håret i plastfolie och hade en fleecefilt som turban över, för att hålla värmen. Tro fan att, när jag skulle rätta till turbanen som höll på att halka av, så smiter luft ut från plastfolien, rakt ner i ansiktet. Alltså. Det var verkligen som att någon pruttade rakt i ansiktet. Så hemskt. XD

Svar: Haha, fy vad vidrigt! Jag blev förvånad för jag trodde att det skulle lukta som vanlig hårfärgning. Men det får ju vara värt lukten när det blev så bra resultat! :D
Julias skönhetsblogg

2014-12-29 @ 13:14:35 / URL: http://tjenanina.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo