Jordgubbstårta

2012-10-24 @ 19:00:00
Nu när jag väntar på bakpotatisen som står i ugnen, så tänkte jag dela med mig av receptet på min födelsedagstårta som jag gjorde i somras.
En gräddtårta med jordgubbar som jag fick väldigt mycket beröm för.
Det bästa är att den inte var svår att göra heller och det mesta kan man förbereda dagen innan, så att den får stå och safta till sig i kylen.
 
Ingredienser:
Färdig tårtbotten (3 bottnar)
1 påse Dr Oetkers tårtmousse, vanilj
2,5 dl mjölk
1 ask frysta hallon/blåbär
ca. 0,5 dl strösocker
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 tsk florsocker
0,5 liter färska jordgubbar
 
Riven mörk choklad till garnering
 
Köksverktygen som behövs är:
En spritspåse med stjärntyll
Ett tårtfat
En slickepott
 
Gör så här:
Dagen innan!
1. Tina de frysta bären i en skål och häll över strösockret. Rör om lite och låt de tina i rumstemperatur.
2. Vispa ner tårtmoussepulvret i den kalla mjölken. Vispa i några minuter. Om du vill kan du ha i extra vanilj. Jag hade i ungefär en halv tesked vaniljpulver. Låt stå i kylen tills den tjocknat något.
3. Vänd tårtbottnarna upp och ner på tårtfatet och plocka bort de två översta lagren. Det är lättare att göra på det sättet, så du inte riskerar att någon botten går sönder.
4. Bred vaniljmoussen jämnt över bottenlagret. Det blir ett rejält lager, men en torr tårta är väl inget roligt ;)
Lägg sedan på nästa tårtbotten.
5. Mosa till de tinade bären lite, så de saftar till sig. Bred ut jämnt över det andra lagret.
6. Lägg på översta lagret på tårtan, täck över den med plastfolie och ställ in den i kylen över natten.

Innan servering!
Du kan dekorera tårtan någon timma innan servering.
1. Vispa grädden tjock. Blanda i vaniljsocker och florsocker.
2. Skiva alla jordgubbar utom en (den finaste) som jag hade som mitt i min dekoration. Ställ in dem i kylen.
3. Ta ut den förberedda tårtan ur kylen. Täck hela tårtan med ett jämnt lager vispgrädde med hjälp av en slickepott. Ställ in resten av grädden i kylen medan du dekorerar tårtan med de skivade jordgubbarna.
4. Dekorera toppen av tårtan med jordgubbarna. Jag började i en yttre cirkel och jobbade mig inåt. Slutresultatet liknar en blomma. I mitten lade jag den hela jordgubben, men det går givetvis bra att dekorera som man vill.
5. Fyll spritspåsen med resterande grädde. Dekorera tårtan som du känner för. Jag duttade som när man gör maränger runt i två ringar runt jordgubbarna. Sedan gjorde jag ett sicksackmönster runtom på kanterna.
6. Riv slutligen lite mörk choklad och strö det över tårtan.
 
Om du förbereder tårtan endast någon timma innan du ska servera den, behöver du inte slå in den i någon plastfolie innan serveringen.
 
Mer avancerat än så behöver det inte vara för att bli hur gott som helst!


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo