Balsammetoden - 18 dagar

2012-12-12 @ 20:05:00
Lovade ju att lägga upp resultatet hittills, så här kommer det :) Hade tyvärr ingen bra jämförelsebild, men lägger upp en så att man ser lite i alla fall. Och ja, jag behöver klippa mig, men håret känns väldigt mjukt iaf :)
Och det är blixten som gör att håret ser orange ut, det är egentligen helbrunt :D
 
FÖRE:
Förra hösten när jag hade lite mörkare hår.
 
 
EFTER:

Kommentarer
Postat av: Millah

Hej :) Har tävlingar i bloggen, var jätte gärna med!

Presentkort hos inredum: http://millahoman.blogg.se/2012/november/vinn-ett-presentkort.html

4 Biobiljetter: http://millahoman.blogg.se/2012/december/vinn-biobiljetter.html

Halsband: http://millahoman.blogg.se/2012/december/vinn-halsband.html

Mobilvantar: http://millahoman.blogg.se/2012/december/vinn-vantar.html

Presentkort hos spelmedposten: http://millahoman.blogg.se/2012/december/vinn-presentkort-2.html

Fototårta: http://millahoman.blogg.se/2012/december/vinn-fototarta.html

ha det bra! kram // Millah

2012-12-13 @ 14:12:16 / URL: http://millahoman.blogg.se
Postat av: Anna

Tack för svaret på hiilens blogg! Jag har läst på massor om balsammetoden nu och ska testa att köra på det jag med! Hur pass fett var ditt hår innan du började med bm? Mitt hår blir fett redan dagen efter att jag har duschat nu och är rädd att det ska fortsätta vara väldigt fett, därav funderade jag på om jag även måste fortsätta använda lite schampo. Ska bli spännande att se hur håret förändras! :)

Svar: Inga problem! Rekommenderar verkligen Balsammetoden nu när jag hållit på ett tag. Innan tvättade jag håret varannan dag, minst. Håret blev fett jättesnabbt och hårbotten kliade. Så tänkte att jag skulle ge bm en chans. I början tvättade jag håret 4 ggr i veckan. Fick passa på att ha det lite fett när jag ändå bara skulle vara hemma, för att talgproduktionen skulle stabilisera sig snabbare. Nu tvättar jag håret 2 ggr i veckan och det räcker gott! Vad gäller att använda schampo ibland, så har jag inte så bra erfarenhet av det. Under jul och nyår använde jag en del hårspray i håret för att fixera frisyren vilken innebar att jag fick använda sista-schampo när jag skulle tvätta ur det. Fick använda det tre tvättar i rad och håret blev snabbt mer fett igen. Så jag skulle rekommendera att köra på endast tvättbalsam och vårdande. Massera in tvättbalsamet under 2 minuter och låter det verka minst 2 minuter till innan du sköljer ur och sedan tar vårdande i längderna, kammar igenom håret och sedan sköljer ur :) Men om du absolut vill använda ett schampo ibland, rekommenderar jag dig att kika på lockig.se för att hitta ett godkänt. Hoppas att detta varit till någon hjälp! Kommer fortsätta att uppdatera här så kika gärna in igen om du vill :) Kan passa på att tillägga att jag har bytt tvättbalsam till Bamsebalsamet nu. Luktar megagott och funkar bra! Och som vårdande har jag PHC Colour Protecting som gör att mitt färgade hår håller sig snyggt längre. Tack för att du kikade in och lycka till! :)
Julia

2013-01-10 @ 19:44:26
Postat av: Anna

Kul att höra om dina erfarenheter! Kommer absolut kika in här när jag kommer ihåg det :) Jag är tillfälligt arbetslös så tänkte att det skulle vara perfekt att börja med bm nu. Har lite fler frågor om du vill hjälpa mig? :) behöver man bara massera in tvättbalsamet noga i hårbotten eller i hela håret? Och hur mycket balsam går det åt egentligen? Som jag har förstått det behöver man använda rätt mycket varje tvätt. Betalar du mer för hårprodukter nu än innan du körde med balsammetoden? :)

Svar: Om du vill så kan du ju alltid följa mig på Bloglovin :) Klart jag gärna hjälper till! Jag betalar ungefär samma. Vårdande balsam går åt samma mängd som innan. Jag använder ungefär samma mängd tvättbalsam som när jag använde schampo skulle jag tro. Jag tar det bara i hårbotten och masserar in det där för att lösa upp smutsen och applicerar det utan att krama ur håret från vatten. Lättare att fördela det då :) Genom att massera hårbotten löser man upp smuts och fett som schampot i vanliga fall löser upp lättare med hjälp av sulfater. Så om man inte masserar in det noga, kommer håret bli fett snabbare. Samma gäller om man inte sköljer ur det noga. Jag tar en liten mängd tvättbalsam i taget och applicerar på olika ställen genom att dela på håret för att lättare komma åt hårbotten och masserar sedan när hela botten är täckt. Innan Bamsebalsamet använde jag Garant Såklart balsam som är parfymfritt. Funkade toppen, eftersom jag har känslig hårbotten. Men kände att jag ville testa något annat denna gången, så valde Bamse :) Det är så skönt att slippa köpa dyra salongsprodukter som jag gjort många gånger förut utan resultat. Så beroende på vilka produkter du använder nu, så kan du faktiskt t.o.m komma ner i pris genom att köra på bm :) Perfekt när man är arbetslös och har ont om kosing ;)
Julia

2013-01-10 @ 21:00:58
Postat av: Anna

Tack för hjälpen! Tyvärr använder jag inte bloglovin längre då det bara krånglade på min telefon :) Jag tänkte också börja med att testa garant såklart, tycker många vekar vara nöjda med det. Var skeptisk till att det inte är nån doft på det först, men man kan ju använda vårdande balsam och andra hårvårdsprodukter med doft! Jag börjar faktiskt att undra nu om alla dyra frisörprodukter är så himla skonsamma för håret. Vissa står ju med på listorna men ett märke som jag blivit rekommenderad av frisör att använda finns inte med än i alla fall. Måste nog leta reda på innehållet och kolla upp det! Blev så himla paff när jag läste listorna och såg hur mycket billiga alternativ som finns med, helt otroligt och hur bra som helst ju :) imorgon ska jag ner på stan och köpa ett startkit!

Svar: Kul att kunna hjälpa till! :) Ja, man borde ha mer koll på vad sina produkter innehåller. Inte alltid det dyra är det bästa. Ha koll på att alla hårprodukter du använder är godkända bara. Och om du skulle "fuska" nån gång, så kan du ju bara använda sista schampo en gång och sen fortsätta som vanligt. Glöm inte sista schampo innan du börjar! Så får du bort alla restprodukter :) Om du undrar något mer kan du alltid höra av dig igen. Kul att nån läser det jag skriver. Ibland känns det som att man skriver med en vägg ;) Lycka till!
Julia

2013-01-11 @ 00:27:23
Postat av: Anna

Skojar inte när jag säger att jag har läst på i 5 timmar om balsammetoden, olika produkter, skrivit listor och haft mig, inga missar ska få ske ;) haha.

Svar: Hihi precis som jag gjorde :) Alltid bra att vara noggrann! ;)
Julia

2013-01-11 @ 01:30:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo