Recension: Lanza - Healing Pure

2013-10-19 @ 16:28:40
Efter att ha gått från väldigt mörkt brunt hår (nästan svart), till en ljusbrun färg blev mitt hår väldigt preparerat med lager på lager av färg på mina stackars hårstrån. Detta gjorde att det skiftade i grönt och orange-gult. Störde mig mest på det orange, så la i en askig ljusbrun färg för att försöka bli av med det. Resultatet blev ännu grönare och fortfarande lika orange på sina ställen. Blev tipsad om att testa Lanza Healing Pure Schampo och Balsam, så googlade runt lite för att läsa mer.
 
Så här står det på Lanzas hemsida om produkterna:

Healing Pure är en revolutionerande 2-stegs behandling som försiktigt djuprengör och stärker samtidigt som den reparerar håret.

Clarifying Shampoo avlägsnar skonsamt “grönt hår” och “oranget hår“ orsakat av t.ex. hushålls- och brunnsvatten samtidigt som Clarifying Shampoo upprätthåller den naturliga hårfärgen. Naturliga rengörare och EDTA-fria kelater tar försiktigt bort klor, mineraler från hårt vatten, produktuppbyggnad, metaller, kemikalier, rök och föroreningar från håret. Färgen skyddas samtidigt som håret blir otroligt glansigt, friskt och levande. Denna sulfat-fria och natriumklorid-fria formula är skonsam nog att användas dagligen.

Användning: Applicera i fuktigt hår, massera in och skölj. Fortsätt med Keratin Infusion.

•Tar försiktigt bort klor, metaller, kemikalier, rök och föroreningar •Avlägsnar skonsamt “grönt hår” och “oranget hår“ •Sulfatfri •Gluten-fri •EDTA-fri •Natriumklorid-fri •Fullt UV-skydd •Färgbevarande

Keratin Infusion är en proteinrik behandling som är nödvändig efter användning av Clarifying Shampoo och den kelerande processen. Keratin gjuts in direkt i mikroskopiska hål och luckor i håret. Dessa har bildats där metaller, mineraler och föroreningar tagits bort. Väl inne binds keratinet till håret och förbättrar dramatiskt styrkan, smidigheten och glansen. Kan också användas dagligen för att stärka svaga och sköra hår.

Användning: Applicera i fuktigt hår efter schamponering. Låt sitta i 1 minut och skölj noggrant.

•Proteinrik behandling •Nödvändig efter Clarifying Shampoo och den kelerande processen •Keratin gjuts in direkt i håret •Keratin Protein och C-vitamin •Verkar snabbt •Fullt UV-skydd •Färgbevarande
_____________________________________________________________________________________________

Recension: Ja, detta låter ju nästan för bra för att vara sant. Jag brukar inte köpa frisörschampo med tanke på att jag studerar och inte har så bra ekonomi, men jag tänkte att jag var tvungen att ge det en chans! Jag beställde från lyko.se för 159 kr/flaska.
När jag fick hem det började jag använda det varannan dag i en vecka och det räckte! Har halva flaskorna kvar (minst) och kommer nu spara resten tills jag färgar håret nästa gång om det skulle behövas.
När jag först använde schampot tyckte jag att det luktade metall i hela duschen. Det gjorde det endast första gången jag använde det och jag antar att det berodde på mitt preparerade hår. När jag sköljt ur kändes håret alldeles strävt och jag trodde att jag skulle vara tvungen att använda mängder med balsam för att kunna kamma ur det. Men så var inte fallet. Jag tog lite balsam som jag fördelade först upptill och sen en klick till som jag fördelade på längderna och lät det verka i ca 1 minut. Balsamet innehöll små orange korn som gick sönder när man masserade in det i håret. När jag sköljde ur balsamet blev jag nästan helt salig. Håret kändes så extremt mjukt! Tidigare när jag tvättat håret har jag varit tvungen att ha leave in-balsam eller hårolja i längderna för att kunna kamma ur det, men nu behövde jag inte nåt extra! Så himla bra!
Jag rekommenderar verkligen det här till de med skört och preparerat hår. Bra pris för att vara ett frisörschampo och det håller vad det lovar! : )

Bilden lånad från lanza.se


Kommentarer
Postat av: Bim

Är de ok med balsammetoden också ?

Svar: Nej tyvärr..Balsamet innehåller silikoner. Men schampot är iaf sulfatfritt vilket gör det lite mer skonsamt mot håret än vanliga schampon :)
Julia

2013-10-19 @ 22:50:18 / URL: http://smastadsbloggen.blogg.se
Postat av: Aidas MakeUp

Vad kul att det fungerade så bra för dig. Ganska hyfsat pris för att vara i frisörklassen :) Själv testar jag schampookakorna från Lush för tillfället!

Svar: Ja verkligen! :) Aha, vad spännande! Bara hört gott om dom faktiskt :)
Julia

2013-10-20 @ 23:09:25 / URL: http://aidasmakeup.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo