Sömnparalys & hypnagog hallucination

2013-07-01 @ 14:29:00
 
Är jättetrött nu efter att ha sovit dåligt inatt. Skulle jobba tidigt också, så skulle upp 5.30.
Kl. 00.00 ungefär fick jag en sömnparalys. Det var vidrigt! Jag låg på rygg och någon stod bredvid sängen och stirrade på mig. Min första reaktion var att jag skulle vifta bort det som stod bredvid mig, men jag kunde inte röra mig. Jag försökte ropa på Philip, men det gick inte heller. Försökte blunda, men ingenting gick. Var paralyserad och tvungen att titta på "varelsen" i ca. 1 min, men det kändes som en timma! När jag äntligen kunde röra mig igen fick jag väckt Philip och jag kände mig helt panikslagen och livrädd. Berättade vad som hänt och han fick mig att lugna ner mig. Hade svårt att somna om, tog någon timma. Bäddade in hela mig i täcket och vågade inte vara vänd åt samma håll som innan. Philip höll om mig. Var helt utmattad när jag skulle gå upp.
Som tur var jobbade jag bara mellan 7-12 idag, så nu kan jag koppla av. Förhoppningsvis sover jag bättre inatt, men jag måste erkänna att jag är rädd för att det ska hända igen, även om det är ovanligt att man drabbas av det.
 
 
Om någon av er har upplevt en sömnparalys och har något tips på hur man kan undvika det, får ni gärna dela med er!
 
Kramis
 
(bilderna hämtade från google)

Kommentarer
Postat av: Denise Wallin

sömnparalyser verkar så jävla läskiga, usch, vet många som VILL uppleva en sömnparalys, helt sjukt!

Svar: Ja precis! Har också hört det! Nee, jag hoppas att jag slipper igen, för det var verkligen inte roligt :(
Julia

2013-07-17 @ 16:28:28 / URL: http://meninaperdida.blogg.se/
Postat av: Mima

Ush ja! Jag har sömnparalyser i perioder. Nu efter att jag flyttat har jag inte upplevt dem men i min förra lägenhet... där var det ofta någon som stod/vankade omkring i mitt sovrum och jag ville vakna, skrika, slå och kämpa mot gestalten men kunde inte. Tyvärr har jag inga tips för vad man skall göra eller om man ens kan undvika dem..?

Svar: Fy, det låter inte alls roligt! :( Jag läste lite på nätet och det verkar vara vanligare att man får dom om man sover på rygg, eller om man sover mitt på dagen exempelvis på soffan. Men vet inte om det stämmer eller så. Jag låg på sidan då i alla fall och nu är jag livrädd för att sova på rygg för att jag inte vill uppleva det igen :(
Julia

2013-08-08 @ 15:27:01 / URL: http://mimedus.papper.fi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo