Hjälp mot vintertorr hy

2013-12-02 @ 17:22:00
Jag fortsätter på temat vinter, eftersom jag får så sjukt torr hy på vintern. Kände att min rengöring torkade ut för mycket (använder en från ACO), så jag blandade till en egen.
Jag hade i en matsked äkta honung och en matsked kokosolja i ett plastglas och blandade ihop det. Blandningen räcker till rengöring av ansiktet morgon och kväll i cirka en vecka, så ska göra ny ikväll : )
Undvik processad industrihonung, då många nyttiga enzymer försvinner och dom vill vi ju tillföra på huden ; ) Det bästa är honung från en lokal odlare, vilket ofta finns i vanliga affärer också.
 
Ser kanske inte så trevligt ut när man blandat ihop det, men det luktar jättegott av honung och kokos och hur trevligt är det inte med en naturlig rengöring som man t.o.m kan äta om man känner för det? ; )
 
Ta lite av blandningen och gnugga mellan händerna, detta för att kokosolja ska smälta. Smörj in ansiktet, det går även bra att ha runt ögonen. Om man är pollenallergiker kan det dock vara bra att skippa att smörja runt ögonen då man kan reagera av honungen. Låt det sitta en stund och skölj bort med ljummet vatten. Badda med en ren handduk och smörj sedan in med din vanliga nattcreme och ögonkräm. Ibland använder jag även lite kokosolja som nattkräm och den funkar även som en återfuktande ögonkräm.
 
Efter lite drygt en veckas användning måste jag säga WOW! Huden känns inte alls lika stram och när jag sminkar mig lägger sig basen mycket snyggare än innan, även om jag inte använder primer under min foundation.
Om man som jag har väldigt torr hy, så rekommenderar jag det verkligen.
Honungen verkar bakteriedödande och motverkar orenheter, är fuktighetsbevarande och anses värka läkande.
Kokosoljan hjälper huden att hålla sig mjuk och minska uppkomsten av rynkor. Oljans små molekyler gör att de lätt tas upp av huden och verkar mjukgörande.
 
Samma blandning använder jag just nu som när jag duschar över hela kroppen. Så förhoppningsvis kan det på sikt hjälpa min torra hud så den inte kliar lika mycket.
 
Långt inlägg, men jag är salig på den där jäkla kokosoljan, så iväg och köp med er! ; )
_____________________________________________________________________________
 
Slutligen anledningen till att jag vart så kass på att uppdatera. Vår ena katt var med om en olycka som gjorde att han var tvungen att amputera svansen. Vi visste inte om han skulle överleva eller inte, så det har varit mest fokus på det och att hinna med mina studier samtidigt.
 

Kommentarer
Postat av: maria

sv: tack sötnos!!:)

Svar: :)
Julia

2013-12-04 @ 14:41:14 / URL: http://maariabodin.blogg.se
Postat av: Line

Oj, vad lik er katt är min ena! Hajade till först, även om min Chuno har en cremefärgad nosrygg också :)

Svar: Hihi, läskigt när det blir så! Såg en kattunge som såg exakt ut som honom när han var liten. Verkligen exakt! Så det finns nog lite katt-dubbelgångare skulle jag tro :)
Julia

2014-01-18 @ 20:29:40 / URL: http://jackochjag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo